15η Διάσκεψη της Ένωσης Πρωτευουσών Κεντρικής Νοτιοανατολικής Ευρώπης (U.C.S.E.E.C.)

Την 15η Διάσκεψη της Ένωσης Πρωτευουσών Κεντρικής, Νότιο & Ανατολικής Ευρώπης (U.C.S.E.E.C.) διοργανώνει ο δήμος Αθηναίων από τις 17 έως τις 19 Οκτωβρίου 2013, στην Αθήνα. Τα θέματα που θα απασχολήσουν τους δημάρχους των πρωτευουσών, που συμμετέχουν στην U.C.S.E.E.C.) είναι:

1. Ο ρόλος της κοινωνίας των πολιτών για την αντιμετώπιση των πιεστικών αναγκών στις σύγχρονες πρωτεύουσες.

2. Η αμφισβήτηση του αστικού τουρισμού από την οικονομική κρίση.

Σήμερα, Παρασκευή 18 Οκτώβριου, ο κ. Καμίνης

θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών της 15ης Διάσκεψης, που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Caravel. Στην 15η Διάσκεψη έχουν ήδη προσκληθεί, μέσω του υπουργείου Εξωτερικών, οι δήμαρχοι των πόλεων – μελών της Ένωσης. Επίσης, ως παρατηρητές έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν οι δήμαρχοι 7 πρωτευουσών γειτονικών χωρών της ευρύτερης περιοχής (Μόσχας, Αστάνας, Μπακού, Ερεβάν, Άγκυρας, Κισινάου, Τυφλίδας), καθώς και εκπρόσωποι διαφόρων οικονομικών οργανισμών και δικτύων πόλεων (Black Sea Trade and Development Bank, Organization of the Black Sea Economic Cooperation, United Cities and Local Governments – UCLG, World Tourism Cities Federation – WTCF, Union of Capitals of the European Union – UCEU).

Η «Διάσκεψη δημάρχων Νοτιοανατολικής Ευρώπης» ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1995 με πρωτοβουλία του τότε δημάρχου Αθηναίων, κ. Δημητρίου Αβραμόπουλου. Σκοπός της ήταν η διατήρηση μόνιμων δεσμών μεταξύ των πρωτευουσών μελών και η προώθηση της ευρωπαϊκής ιδέας ανάμεσα στα μέλη της καθώς και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Το 2002 εξελίχθηκε σε Δίκτυο Πόλεων και μετονομάστηκε σε “ Ένωση Πρωτευουσών Κεντρικής, Νότιας & Aνατολικής Ευρώπης – Union of Central, South & Εastern European Capitals (U.C.S.E.E.C.) “. Σήμερα, το Δίκτυο αριθμεί τα ακόλουθα 15 μέλη: Αθήνα, Βελιγράδι, Βουκουρέστι, Βουδαπέστη, Μπρατισλάβα, Κίεβο, Λιουμπλιάνα, Λευκωσία, Ποντγκόριτσα, Σαράγεβο, Σκόπια, Σόφια, Τίρανα, Βιέννη και Ζάγκρεμπ.

Ο δήμος Αθηναίων κατέχει την Μόνιμη Γραμματεία της Ένωσης και με την ενεργό συμμετοχή του στην U.C.S.E.E.C επιτυγχάνει την προβολή της Αθήνας και την ενδυνάμωση του διεθνούς κύρους της.

Keywords
Τυχαία Θέματα