Η ιεράρχηση υποβολής των ερωτήσεων προς Τσίπρα χθες στη Θεσσαλονίκη: Οι «ημέτεροι» και μετά οι «άλλοι»

Του Σεραφείμ Χ.Μηχιώτη για το Enimerosi24

Δεν ξέρω πώς θα αντιδρούσα ως εκπρόσωπος της πρώτης σε κυκλοφορία εφημερίδας στην Ελλάδα, δηλαδή από «ΤΑ ΝΕΑ», καλούμενος να υποβάλλω την ερώτησή μου τελευταίος προς τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης χθες στη Θεσσαλονίκη. Γεγονός πάντως είναι ότι ο πολύς-πλην αγγελικός-Σκουρλέτης ούτως έκρινε και προδήλως επέβαλε.

Η πρώτη ερώτηση έγινε από την εκπρόσωπο

της «πολύπαθης»-κατά Σκουρλέτη, ομοίως-ΕΡΤ-3, αμέσως μετά από τον εκπρόσωπο του ραδιοφώνου της ΕΡΤ-3 (και ΣΥΡΙΖΑίοι ή φίλα προσκείμενοι, όπως προδιαθέτουν τα «εισαγωγικά» τους), έπειτα ο Ν.Σβέρκος της «Εφ.Συν»-εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ ομοίως , αμέσως μετά το αριστερό πουλέν του STAR συντρόφισσα Καββαδία-προσωπική δημοσιογράφος του προέδρου Αλέξη κατά «ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής», εμβόλιμος γιά «ξεκάρφωμα» ο δημοσιογράφος από τη «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και αμέσως μετά ο καθαρόαιμος κομματικός δημοσιογράφος από την «ΑΥΓΗ», παλιός μου γνώριμος Νίκος Παπαδημητρίου.

Η υπόθεση δεν είναι μόνον γιά γέλια. Είναι (και) απολύτως ανησυχητική. Διότι δείχνει το σεβασμό του κόμματος που θέλει να αποτελέσει την επόμενη κυβέρνηση της χώρας προς τα ΜΜΕ της χώρας, ανεξαρτήτως αν είναι ή όχι φιλικά προς αυτό, τελικώς από τον ίδιο τον Τσίπρα. Οι «ημέτεροι» επιβραβεύονται και οι «άλλοι» στην άκρη και η χειραγώγηση βγάζει μάτι.

Ακόμη δεν έλειψαν και οι συστάσεις του προέδρου Αλέξη προς ερωτώντες δημοσιογράφους γιά το…καλό τους και οι στιγμές ειρωνείας ή και κάποιας επιθετικότητας στις απαντήσεις που έδωσε. Κακή εικόνα έδωσε ο «αυριανός πρωθυπουργός».

Αλήθεια οι πρώτες ερωτήσεις των «ημετέρων» δημοσιογράφων είχαν-έστω-υποδειχθεί, γιά τις ανάγκες της τελεοπτικής παράστασης που αναμεταδιδόταν στο πανελλήνιο (και της ΔΤ περιλαμβανομένης) προς άγραν συμπάθειας και τελικώς ψήφου, οψέποτε στηθούν οι κάλπες; Ερωτήματα υποβάλλω και σκέψεις διατυπώνω…

Σεραφείμ Χ.Μηχιώτης
Τακτικό μέλος ΕΣΗΕΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα