Η δολοφονική ενέδρα ακροδεξιών με θύμα τον 34χρονο στο Κερατσίνι

Θύμα της ακροδεξιάς βίας έπεσε ένας 34χρονος, μαχαιρωμένος κατάστηθα από ομάδα τραμπούκων, έξω από καφετέρια στο Κερατσίνι.

Νεκρός είναι ο Παύλος Φύσσας, γνωστός για την έντονη δράση του στα αντιφασιστικά κινήματα.

Το επεισόδιο ξεκίνησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα σε καφετέρια επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 60, εντός της οποίας θαμώνες παρακολουθούσαν τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Παρί Σεν

Ζερμέν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την αστυνομία, ο καυγάς που ξεκίνησε για αθλητικά σύντομα εξετράπη σε πολιτική αντιπαράθεση.

Το θύμα διαπληκτίστηκε έντονα με έναν 45χρονο, ο οποίος κατά τις ίδιες πηγές πρόλαβε να ειδοποιήσει «φίλους» με sms του να σπεύσουν στην καφετέρια.

Ακολούθησε εισβολή ομάδας 15 έως 20 ατόμων -σύμφωνα με μαρτυρίες ντυμένων στα μαύρα- και υπήρξε κυνηγητό στους γύρω δρόμους.

Κατά τη διάρκεια της «συμπλοκής» τραυματίστηκε με τρεις μαχαιριές στο στήθος ο 34χρονος ο οποίος μεταφέρθηκε σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου και κατέληξε.

Η αστυνομία ερευνά ως εξαιρετικά πιθανή την εκδοχή πολιτικών ελατηρίων πίσω από τη δολοφονική επίθεση.

Από την αστυνομική επιχείρηση προσήχθη ως ύποπτος για το φονικό ένας 45χρονος.

Στον τόπο της δολοφονικής επίθεσης συγκεντρώθηκαν το πρωί 200 των αντιφασιστικών κινημάτων ενώ συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 6.00 το απόγευμα.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ενέδρα

Μιλώντας στον ρ/σ Σκάι, ο δήμαρχος Κερατσινίου Λουκάς Τζανής, υποστήριξε την εκδοχή του αρχικού διαπληκτισμού μέσα σε καφετέρια κατά την διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα και ότι μετά την αποχώρησή του, το θύμα έπεσε σε ενέδρα 15 ατόμων.

Εκ μέρους του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο συντονιστής της κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό, Πέτρος Κωνσταντίνου ανέφερε ότι δεν υπήρξε κανένας διαπληκτισμός στην καφετέρια, υποστηρίζοντας ότι υπήρξε ξεκάθαρη ενέδρα από μέλη της Χρυσής Αυγής:

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει: Παύλος Φύσσας, 34 χρονών νεκρός. Μαχαιρώθηκε από χέρι φασίστα. Οι φασίστες τον στοχοποίησαν για την αντιφασιστική του δράση και όπως γνωρίζουν καλά, του επιτέθηκαν και τον δολοφόνησαν στο Κερατσίνι»

Ο κ. Κωνσταντίνου υποστήριξε μάλιστα ότι όταν σημειώθηκε η επίθεση, υπήρχε παρουσία της ομάδας ΔΙΑΣ και αρνήθηκε την τυχαιότητα του περιστατικού μιλώντας για οργανωμένη κινητοποίηση της Χρυσής Αυγής κατά τα πρότυπα της προ ημερών επίθεσης στα μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα.

Τι απαντά ο Κασιδιάρης

Σε δηλώσεις του (Σκάι) ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης αρνήθηκε κάθε ανάμειξη της Χρυσής Αυγής με την επίθεση καταγγέλλοντας ότι «κάποια θλιβερά υποκείμενα για να πάρουν ψήφους κάνουν σπέκουλα πάνω στον τάφο ενός νεαρού συμπολίτη μας».

Κατά την πάγια δε τακτική της Χρυσής Αυγής, προειδοποίησε με μηνύσεις εναντίον όσων εμπλέξουν το κόμμα στην επίθεση.
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα