Η «μπάλα» στα πόδια της ελληνικής κυβέρνησης μετά τις αποφάσεις του Eurogroup

Τους στόχους της επομένης των αποφάσεων του Eurogroup ορίζει σήμερα, Τετάρτη, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος νωρίτερα είχε σύσκεψη με τους κυβερνητικούς εταίρους, ενώ στις 13:00 θα προεδρεύσει του Υπουργικού Συμβουλίου.

Η σύσκεψη με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ

Φ.Κουβέλη στο Μέγαρο Μαξίμου ξεκίνησε λίγο μετά τις 10:00 και ολοκληρώθηκε περίπου στις 11:30. Τους πολιτικούς αρχηγούς ενημέρωσε για τα όσα αποφασίστηκαν στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας.

Αποχωρώντας, ο υπουργός Οικονομικών απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του για το θέμα της επαναγοράς των ομολόγων, παρατηρώντας ότι θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από τον ΟΔΔΗΧ.

Το τρίπτυχο της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα φαίνεται πως θα είναι: «διαρθρωτικές αλλαγές – επενδύσεις – αποκρατικοποιήσεις». Σε αυτή τη βάση, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει από τα μέλη της κυβέρνησης να προχωρήσουν στην άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεων, ενώ σε πολιτικό επίπεδο αναμένεται να συζητηθεί το θέμα του συντονισμού του κυβερνητικού έργου.

«H Ελλάδα κατάφερε να μετατρέψει ένα πρόγραμμα ατέλειωτης λιτότητας, σε πρόγραμμα που τολμά μεταρρυθμίσεις και οδηγεί σε Ανάπτυξη» υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς στη δήλωσή του την Τρίτη και τόνισε ότι πλέον ανοίγει ο δρόμος για την ανάκαμψη της Ελλάδας.

Ανάλογο θα είναι και το μήνυμα που θα εκπέμψει στο Υπουργικό Συμβούλιο, δηλαδή μήνυμα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου προς την κατεύθυνση των διαρθρωτικών αλλαγών, της προσέλκυσης επενδύσεων και της επίλυσης προβλημάτων της καθημερινότητας.
Ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται, δε, να επισημάνει ότι ο χρόνος που έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση δεν είναι άπλετος, καθώς από την υλοποίηση των δεσμεύσεων εξαρτάται και η εκταμίευση της δόσης.
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα