Γνήσιος απόγονος της σχολής Μαυρογιαλούρου

Όταν ο Ξυδάκης διέψευδε το Enimerosi24 και λίγους μήνες μετά από την «ΑΥΓΗ» τον εαυτόν του…

Το πρόβλημα με τον Νίκο Ξυδάκη δεν είναι το περιεχόμενο των απόψεών του, είτε για την ΕΡΤ είτε για τους δημοσιογράφους. Αλίμονο! Είναι δικαίωμά του να πιστεύει ό,τι θέλει.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η χώρα, όσο τυχερή είναι για τον ήλιο και τις ομορφιές της, άλλο τόσο άτυχη είναι για

το πολιτικό προσωπικό της. Η φράση «κατώτεροι των περιστάσεων» είναι πολύ φτωχή για να περιγράψει το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος!

Ο Νίκος Ξυδάκης μπορεί να έπεισε για λίγο μια μερίδα του εκλογικού σώματος ότι είναι διαφορετικός, σύγχρονος, «προχώ», μορφωμένος ή ό,τι τέλος πάντων, φιλοτεχνεί το προφίλ του δήθεν κουλτουριάρη πολιτικού… αλλά δυστυχώς δεν διαφέρει σε τίποτα από το σύνολο του πολιτικού προσωπικού της χώρας όπως το έχει περιγράψει με μοναδικό τρόπο ο Αλέκος Σακελλάριος από το 1965 στην ταινία «Υπάρχει και φιλότιμο» με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα στο ρόλο του Μαυρογιαλούρου!

Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι αν η ΕΡΤ είναι τριτοκοσμική ή όχι. Το πρόβλημα είναι ότι αυτός που το λέει ήταν προϊστάμενος της και δεν έκανε τίποτα για να πάψει να είναι τριτοκοσμική.

Το πρόβλημα είναι ότι ούτε ως βουλευτής της πλειοψηφίας κάνει κάτι που υποτίθεται έχει μεγαλύτερη δυνατότητα παρέμβασης… αλλά και πρόσβαση στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Αντίθετα, τι κάνει; Εντυπωσιακές δηλώσεις για να «παίζουν» στα κανάλια: σήμερα για την τριτοκοσμική ΕΡΤ, εχθές για τη δραχμή. Αύριο για κάτι άλλο!

Το πρόβλημα λοιπόν είναι ότι ο Νίκος Ξυδάκης ως γνήσιος απόγονος της σχολής των Μαυρογιαλούρων, τη μία λέει την ΕΡΤ τριτοκοσμική και την επομένη που φιλοξενείται σε εκπομπή της δηλώνει ότι «Αγαπά και τιμά την ΕΡΤ», χωρίς να αντιδρά κανείς!

Δυστυχώς όμως αυτή η χώρα ακόμη και σήμερα μετά από όσα έχει περάσει και συνεχίζει να περνά, εξακολουθεί να ανέχεται Ξυδάκηδες και Μαυρογιαλούρους! Για πόσο ακόμη;

ΥΓ Το Enimerosi24 έχει προσωπική πείρα για την ποιότητα του βουλευτή. Το Σεπτέμβριο του 2013 γράφαμε ότι ο Νίκος Ξυδάκης ενδέχεται να πολιτευθεί και ίσως αποχωρήσει από την Καθημερινή. Την επομένη μας διαψεύδει. Και έξι μήνες μετά (Μάιος του 2014) με άρθρο του στην «ΑΥΓΗ» ανακοινώνει τις προθέσεις του!

Δείτε τα δημοσιεύματα με χρονολογική σειρά

The post Γνήσιος απόγονος της σχολής Μαυρογιαλούρου appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γνήσιος, Μαυρογιαλούρου,gnisios, mavrogialourou