Για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του Γ. Παπαχρήστου καταδικάστηκε Η ΑΥΓΗ

8.000 ευρώ θα καταβάλλει η εφημερίδα στον δημοσιογράφο των ΝΕΩΝ

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών (πρόεδρος Βασ. Παπαϊωάννου) με την υπ΄αριθμον 1929/2014 απόφαση καταδίκασε την «ΑΥΓΗ» και τον διευθυντή της Ν. Φίλη για συκοφαντική δυσφήμιση του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, επιδικάζοντας στον ενάγοντα 8.000 ευρώ.

Η υπόθεση αφορούσε αλλεπάλληλα δημοσιεύματα της ΑΥΓΗΣ τον Ιούλιο του 2012, σύμφωνα με

τα οποία ο Παπαχρήστος εμφανιζόταν να είναι μειωμένης αξιοπιστίας και κύρους διαπλεκόμενος δημοσιογράφος, αργόμισθος με 7 δουλειές στο δημόσιο και ύποπτος για σχέσεις με τα μαύρα χρήματα που έμπαιναν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.

Το δικαστήριο έκρινε ότι τα δημοσιεύματα αυτά που εμπεριείχαν αναληθή και ανακριβή στοιχεία και ψευδή γεγονότα , είχαν ως στόχο να στιγματίσουν την δημόσια εικόνα του δημοσιογράφου. Και ειδικότερα να βλάψουν την τιμή, την υπόληψη, και τη δημοσιογραφική ιδιότητα του. Στην απόφαση αναφέρεται οτι η ΑΥΓΗ επιχείρησε να τον συνδέσει με τα μαύρα ταμεία του ΠΑΣΟΚ «για να βλάψει την τιμη και την υπόληψη του και να προσβάλει παράνομα την προσωπικότητά του, παρουσιάζοντας ακόμη και στενά συγγενικά του πρόσωπα εμπλεκόμενα με οικονομικές ατασθαλίες και πολιτικά σκάνδαλα», εν γνώσει του γεγονότος ότι δεν είχε την παραμικρή σχέση -όπως αποδείχτηκε απο την ακροαματική διαδικασία.

Το δικαστήριο συνέδεσε την επίθεση της ΑΥΓΗΣ με τα ψευδή και συκοφαντικά αυτά στοιχεία, με το γεγονός οτι την περίοδο εκείνη ο Γ. Παπαχρήστος ασκούσε απο τη στήλη του «Στίγμα» στα «ΝΕΑ» σκληρή κριτική κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του Α. Τσίπρα.

The post Για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του Γ. Παπαχρήστου καταδικάστηκε Η ΑΥΓΗ appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα