Γεωργιάδης: Εάν πέσει η κυβέρνηση η συμφωνία παύει να ισχύει - Είμαστε έτοιμοι για εκλογές
Πυρά κατά της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ, αναφέροντας πως με το σχέδιο Κατρούγκαλου ποινικοποιείται η εργασία. Ταυτόχρονα υποστήριξε πως η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη γέννησε ελπίδα στους ψηφοφόρους και τόνισε πως εάν πέσει η κυβέρνηση, το πρόγραμμα που συμφώνησε με τους δανειστές θα πάψει να ισχύει.
Όπως υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης, «η ΝΔ δεν αρνείται τα πάντα, ούτε είναι αντιμνημονιακή δύναμη». «Είμαστε πολύ διαφορετικοί από τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε και συνέχισε:
“Εμείς στηρίξαμε την κυβέρνηση το καλοκαίρι στη διαπραγμάτευση. Επίσης εμείς δεν θα μπούμε στη Βουλή στη συζήτηση για το ασφαλιστικό χωρίς θέσεις. Θα πούμε τι θα κάναμε εάν ήμασταν στην κυβέρνηση και δεν μας έριχνε ο κ. Τσίπρας πέρυσι, θα πούμε ποιος είναι ο λογαριασμός για τις συντάξεις μετά την επτάμηνη διαπραγμάτευση και θα πούμε τι θα κάναμε για το ασφαλιστικό τώρα.”
Σε αυτό το πλαίσιο, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για πολιτικό τυχοδιωκτισμό. «Μας κατηγορούσε ότι είμαστε γερμανοτσολίαδες, και έγινε ο μεγαλύτερος Μερκελιστής» σημείωσε χαρακτηριστικά και υποστήριξε:
“Όλη αυτή η ομάδα που υφάρπαξε την εξουσία και βύθισε τη χώρα ξανά στο μνημόνιο και στην ύφεση είναι η υπόλογη στην ιστορία και τον λαό.”
Ο βουλευτής της ΝΔ αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά έπεσε λόγω των ενστάσεων των δανειστών για το ασφαλιστικό. «Υπήρχε η συζήτηση για τις συντάξεις, αλλά είναι διαφορετικές οι αναλογιστικές μελέτες για το ασφαλιστικό όταν έχει ανάπτυξη 2% – 2,5% και διαφορετικές όταν έχεις ύφεση. Για το ασφαλιστικό δεν υπάρχουν λεφτά, πράγματι αλλά υπάρχουν πολιτικές» είπε.
Σε αυτό το σημείο, υποστήριξε πως η «δεν μπορούμε να έχουμε μία ασφαλιστική μεταρρύθμιση που ποινικοποιεί την εργασία», τονίζοντας ότι «αυτό προβλέπει το σχέδιο Κατρούγκαλου» και πρόσθεσε:
“Όσο περισσότερο εργάζεται κάποιος, τόσο περισσότερα του παίρνουν. Είτε δεν θα εργάζεται κανείς, είτε θα νομιμοποιηθεί η μαύρη εργασία και αυτό θα γίνει με το σχέδιο Κατρούγκαλου. Το σχέδιο της κυβέρνησης δεν έχει μέλλον. Θα παρουσιάσουμε τις θέσεις μας για το ασφαλιστικό στη Βουλή.”
Διαμήνυσε εξάλλου πως η «ΝΔ αυτή τη στιγμή θα προσπαθήσει να κάνει τη δουλειά για την οποία την ψήφισε ο Ελληνικός λαός. Και ο λαός μας ψήφισε για να κάνουμε αντιπολίτευση». Διαμήνυσε ωστόσο πως «εάν πέσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το πρόγραμμα δεν θα ισχύει. Το μνημόνιο της αριστεράς αντάλλαξε τις μεταρρυθμίσεις για τους φόρους». Σε αυτό το πλαίσιο επεσήμανε πως η Νέα Δημοκρατία θα «επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο του Τσίπρα».
Παράλληλα εκτίμησε πως η «η εκλογή του κ. Μητσοτάκη έχει γεννήσει μία ελπίδα, σε πολύ κόσμο. Και στους Νεοδημοκράτες, αλλά και σε όσους δεν μας ψήφισαν. Φαίνεται ότι πράγματι ο κόσμος χρειαζόταν μία αλλαγή και φαίνεται πως ο Κυριάκος ενσαρκώνει αυτή την ελπίδα».
Για το παρασκήνιο του δευτέρου γύρου
Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως δεν έκανε καμία υπόγεια συνεννόηση με τον κ. Μητσοτάκη πριν τον δεύτερο γύρο των εκλογών. «Απόδειξη ότι δεν γνωρίζω τη θέση που θα πάρω. Επίσης η σύνθεση της νέας ηγετικής ομάδας δεν δείχνει πως έγινε συνδιαλλαγή» είπε και τόνισε:
“Είμαι περήφανος που οι ψηφοφόροι μου άκουσαν την προτροπή μου και ψήφισαν μαζικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Να το ξεκαθαρίσουμε: Δεν κέρδισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τις πολιτικές του θέσεις και το εκτόπισμά του. Δεν διεκδικώ μερίδιο στη νίκη του.”
Συνέχιζε λέγοντας πως με τον κ. Μητσοτάκη δεν έχει συζητήσει για θέσεις. «Αυτό είναι η αρμοδιότητα του προέδρου, περιμένω να αποφασίσει το που θα με αξιοποιήσει. Εδώ και αρκετά χρόνια έχουν ταιριάξει τα χνώτα μας [με τον κ. Μητσοτάκη], και ως υπουργοί και ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, άρα δεν είναι κάτι καινούργιο η σχέση συνεργασίας μου με τον πρόεδρο» είπε χαρακτηριστικά.
Ο βουλευτής της ΝΔ άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης για τους διορισμούς. «Επί κυβερνήσεώς μας, ο κ. Σαμαράς απαγόρεψε ρητά να διορίζονται πρώτου βαθμού συγγενείς. Φαντάζεστε εάν εγώ ως υπουργός Υγείας διόριζα τη σύζυγό μου;» υποστήριξε και πρόσθεσε:
“Δείτε τον διορισμό του συζύγου της κ. Καφαντάρη, ή τον διορισμό της ξαδέρφης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Το κομμάτι του παλαιού συστήματος και ιδεολογικά και κομματικά έχει πάει στον ΣΥΡΙΖΑ.”
Σχολιάζοντας τη νέα ηγετική ομάδα της ΝΔ, ο κ .Γεωργιάδης τόνισε πως «μου αρέσει το σχήμα που έφτιαξε ο κ. Μητσοτάκης».
«Μου αρέσει που επιβραβεύεται ο κ. Αυγενάκης. Έκανε σκληρή δουλειά, αποκάλυψε το θέμα με τη στράτευση του Κορωνάκη, στρίμωξε τον Φλαμπουράρη, δούλεψε σκληρά στη Βουλή. Και η αξιοποίησή του ήταν ένα μήνυμα για όλους τους βουλευτές. Αυτό είναι η αξιοκρατία» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Είπε επίσης πως «στη ΝΔ δεν θα γίνουμε ούτε ανεύθυνοι, ούτε λαϊκιστές». Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης διαμήνυσε πως η ΝΔ είναι κόμμα εξουσίας, άρα «είμαστε έτοιμοι για εκλογές όποτε και εάν αυτές συμβούν. Αλλά τώρα είμαστε προσηλωμένοι στην ανασυγκρότηση του κόμματος, να δημιουργήσουμε πρόγραμμα που θα δίνει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών».
The post Γεωργιάδης: Εάν πέσει η κυβέρνηση η συμφωνία παύει να ισχύει - Είμαστε έτοιμοι για εκλογές appeared first on Enimerosi24.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Blogs
- Η ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ! Τι θα κάνει για να παραμείνει στην εξουσία και να τινάξει τη χώρα στον αέρα
- ΒΟΜΒΑ! Αρχηγός κόμματος της Βουλής φοροδιαφεύγει...
- Σε πελάγη ευτυχίας η Τσαπανίδου: Ο ερχομός του μωρού και οι προετοιμασίες
- ΈΚΤΑΚΤΟ! Οι Δανειστές εκβιάζουν – Δραματικές εξελίξεις…
- Ενα μαθηματικο τρικ που θα σας ενθουσιασει : βρισκει την ηλικια και το νουμερο του παπουτσιου σας...
- Βόμβα μεγατόνων: Αρχηγός κόμματος της Βουλής κατηγορείται για…
- Ξεκίνησε καυγά για να το παίξει μάγκας αλλά... Δείτε τι έπαθε!
- Ερχεται το αγροτικό Jeep
- Καιρός – «Τhe Big One»: Θα μας χτυπήσει το αγριότερο καιρικό των τελευταίων 20 ετών!
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Enimerosi24
- Τελευταία Νέα Enimerosi24
- Σφοδρή χιονόπτωση στην Κοζάνη
- Προβλήματα από τους ισχυρούς ανέμους στην Αττική
- Παραίτηση Θεοδωράκη ζητά «εμμέσως πλην σαφώς» ο Θεοχάρης
- Τον Ντάισελμπλουμ βγάζουν μπροστά οι καναλάρχες για να φρενάρει το νόμο Παππά
- Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με χιόνια και καταιγίδες
- «Έφυγε» ο Δημήτρης Παπαβησσαρίων
- Γαλλία: Σύρος πρόσφυγας κέρδισε ένα εκατομμύριο ευρώ στο Ξυστό
- Είμαστε όλοι Κυριάκος (Μητσοτάκης)
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Blogs
- Φλερτάρει με την αποχώρηση η Μέρκελ (;)
- Κύπρος: Νομική διαδικασία ξεκινούν οι νοσηλευτές για μετατροπή συμβάσεων
- ΈΚΤΑΚΤΟ! Οι Δανειστές εκβιάζουν – Δραματικές εξελίξεις…
- Βρήκαν τον κλέφτη, αλλά όχι τα 245.000 ευρώ...
- Βόμβα μεγατόνων: Αρχηγός κόμματος της Βουλής κατηγορείται για…
- Η Φώφη καρφώνει τον Βενιζέλο και ανοίγει παράθυρο σε ΣΥΡΙΖΑ
- "Η χώρα έχει ανάγκη νέες λύσεις και όχι νέα σχήματα" λέει ο Θεοδωράκης
- Παππάς: Δεν θα καθυστερήσει η αξιολόγηση...
- "Να μην αποκλείουμε ενδεχόμενο για νέα Ίμια"! Ο στρατηγός Φράγκος προειδοποιεί