Γειά σου κυρ-εισαγγελέα….

Email του Νίκου Ρούσση στο Enimerosi24
Ανταποκριτή της “Ελευθεροτυπίας”, του ΑΠΕ και της Τηλεόρασης της Βουλής στο Στρασβούργο

Δεν ξέρω πού κατοικοεδρεύει ο κύριος Εισαγγελέας…

Ξέρω, όμως ότι, σύμφωνα με το νόμο, κάθε χρόνο έχει το άχαρο καθήκον να δέχεται στο γραφείο του τα “πόθεν έσχες” όλων των δημοσιογράφων και μεταξύ αυτών και των δημοσιογράφων-νεόκοπων εκδοτών, των δημοσιογράφων που βρέθηκαν ιδιοκτήτες εφημερίδων και πόρταλ, των δημοσιογράφων-εκδοτών

που δημοσίως παραδέχθηκαν ότι είχαν ετήσιο εισόδημα 1,5 δις δραχμές…

Δεν ξέρω πού κατοικοεδρεύει ο κύριος Εισαγγελέας…

Ξέρω όμως ότι, τόσα χρόνια που ισχύει ο νόμος υποβολής των πόθεν έσχες των δημοσιογράφων στο γραφείο του, δεν έχει κάνει τίποτα.

Κι’ όμως, θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, να ξεσκονίσει αυτά τα πόθεν έσχες (αν βέβαια τα έχει λάβει) και να πληροφορήσει τους δημοσιογράφους της “λάντζας” και τον ελληνικό λαό, για το κατά πόσον συνάδει αυτό το πόθεν έσχες με την επιχειρηματική δραστηριότητα που αναπτύσσουν αυτοί οι αστέρες της ελληνικής δημοσιογραφίας.

Ακούνητος ο κύρ-εισαγγελέας, μαρμαρωμένος…

Αχνα δεν βγάζει και κανείς δεν τον ενοχλεί..

Εξ’ ου το πόθεν έσχες κύριε εισαγγελέα μου, ενός τριτοκλασάτου δημοσιογραφίσκου του πολιτικού ρεπορτάζ, που βρέθηκε με μπαγιόκο μπολικο, αγόρασε μία ιστορική εβδομαδιαία εφημερίδα, εξέδωσε πρόσφατα και μία άλλη, για νά έχει ν’ ασχολείται τις υπόλοιπες έξη μέρες της βδομάδος και φιγουράρει σ’ όλα τα τηλεοπτικά πάνελ?

Εξ’ ου το πόθεν έσχες του πρώην συνεταίρου του που, ύστερα από διάφορες κωλοτούμπες και εκδοτικά μαγειρέματα, βρέθηκε κι’ αυτός εκδότης της πάλαι ποτέ ναυαρχίδας της συντηρητικής παράταξης?

Εξ’ ού το πόθεν έσχες κύριε εισαγγελέα μου, του ευτραφούς εκδότη που, προσφέροντας γαλοπούλες τα Χριστούγεννα και αρνάκια το Πάσχα, τάχει πάρει κυκλοφοριακά “Ολα” στις κυριακάτικες εκδόσεις?

Εκείνο το μικροποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ που, λόγω αμελείας, είχε αφήσει στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του, πηγαίνοντας για την Ελβετία, δικαιολογείται κύριε Εισαγγελέα μου από το πόθεν έσχες του ατόμου ή δεν βρέθηκε ο χρόνος να διερευνηθεί η υπόθεση?

Εξ’ ου το πόθεν έσχες του γκράντε άνκορμαν που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του για θέματα εντιμότητας αλλά, εργαζόμενος αόκνως τόσα χρόνια και με τις οικονομίες του, κατόρθωσε να είναι εκδότης κυριακάτικης εφημερίδας και ενός ειδησεογραφικού πόρταλ?

Εξ’ ου το πόθεν έσχες γνωστού για τον κυνισμό του τηλεσχολιαστή και εκδότη (οικογενειακής κυκλοφορίας εφημερίδων) που, μόλις πριν από λίγα χρόνια, είχε ομολογήσει δημοσίως ότι το ετήσιο εισόδημα του που δήλωσε, είπε, στην εφορία, έφθανε το αστρονομικό ποσό του 1,5 δις ευρώ !!!

Δεν είναι πολλά αλλά είναι κάμποσα τα πόθεν έσχες που οφείλεις να εξετάσεις κύριε εισαγγελέα μου.

Αλλοι βρέθηκαν με λεφτά και σερβίρουν “ζεστα λουκάνικα” στο πόπολο, με παραποιημένες λίστες, προϊόν υπόγειας συναλλαγής.

Αλλοι ισχυρίζονται ότι, με κάτι χιλιαρικάκια “προκαταβολή” και δίχως άλλα μυστικά κονδύλια, θα κάνουν την διαφορά στην ενημέρωση.

Τώρα θα μου πείς ότι εισαγγελέας είσαι αλλά όχι κοροϊδο, για ν’ αρχίσεις, στα καλά καθούμενα, να ξύνεις πληγές.

Σύμφωνοι αλλά η δουλειά σου ποιά είναι?

Δεν είναι, τουλάχιστον, να δώσεις στη δημοσιότητα αυτά τα πόθεν έσχες, μήπως μάθουμε κι’ εμείς τον τρόπο να κονομήσουμε, να γίνουμε εκδότες και χρήσιμα άτομα στην κοινωνία της πληροφορίας και της επικοινωνίας?

ΥΓ: Σ’ ό,τι με αφορά έχω κατι χρόνια να υποβάλλω πόθεν έσχες στον κύριο εισαγγελέα διότι ούτε “πόθεν” αλλά ούτε και “έσχες” έχω μετά από 30 χρόνια δουλειάς στην ενεργό δημοσιογραφία.

Σπίτι δεν έχω, εξοχικό δεν έχω, αυτοκίνητο δεν έχω και καταθέσεις σε ημεδαπές ή τράπεζες του εξωτερικού δεν έχω.

Ελπίζω κύριε εισαγγελέα μου να μην εξαντλήσεις πάνω μου όλη την αυστηρότητα του νόμου γι’ αυτήν την ηθελημένη παράλειψη.

Keywords
Τυχαία Θέματα