Φασιστικοί χαιρετισμοί από το γιο του δημάρχου της Ρώμης στη Μύκονο

«Ο μπαμπάς τι λέει;» γράφει η Huffington Post για τους φασιστικούς χαιρετισμούς του Μανφρέντι Αλεμάνο

Φωτογραφίες του 17χρονου Μανφρέντι Αλεμάνο, γιου του δημάρχου της Ρώμης Τζάνι Αλεμάνο, να απευθύνει φασιστικό χαιρετισμό στη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών του στη Μύκονο δημοσιεύει τη Δευτέρα η ιταλική έκδοση της Huffington Post. Ο Τζάνι Αλεμάνο -ο οποίος ανήκε έως τις αρχές της δεκαετίας του ’90 στις τάξεις του ακροδεξιού Κοινωνικού Κινήματος που είχε συσταθεί από συνεργάτες του Μουσολίνι- είναι ο πρώτος πρώην νεοφασίστας δήμαρχος της Ρώμης μεταπολεμικά.

Υπό τον τίτλο «Ο μπαμπάς τι λέει;» η ιταλική Huffington Post δημοσιεύει στο ηλεκτρονικό της πρωτοσέλιδο δύο φωτογραφίες του Μανφρέντι Αλεμάνο να απευθύνει ρωμαϊκό (φασιστικό) χαιρετισμό.

Στην πρώτη φωτογραφία ο υιός Αλεμάνο απεικονίζεται με γαλάζιο πουκάμισο και τζιν παντελόνι να χαιρετά φασιστικά με φίλους του πάνω σε ένα εγκαταλελειμμένο φορτηγό. Στη δεύτερη χαιρετούν πάλι φασιστικά από ένα μπαλκόνι με το δεξί χέρι τεντωμένο.

Η Huffington Post αναφέρει πως ο νεαρός Αλεμάνο πέρασε τις διακοπές του ανάμεσα στην Καλιφόρνια, τον ίδιο προορισμό που επέλεξε και ο πατέρας του, τη Γαλλική Ριβιέρα και τη Μύκονο. Στο νησί των Κυκλάδων βρέθηκε με φίλους από το οικοτροφείο όπου φοιτά σε επιστημονικό λύκειο.

Αρκετοί εξ αυτών, περιλαμβανομένου του ίδιου του Μανφρέντο Αλεμάνο, ανήκουν στο μαθητικό μπλοκ της νεοφασιστικής οργάνωσης Casa Pound, το κίνημα που ίδρυσε ο Τζανλούκα Ιανόνε. Το κίνημα θεωρεί ότι «ενσαρκώνει το φασισμό της τρίτης χιλιετίας» και ο Ιανόνε επένδυσε πολλά στον νεαρό Αλεμάνο, με πολύ καλά αποτελέσματα όπως φαίνεται.

Οι αναμνηστικές φωτογραφίες από τις διακοπές του Μανφρέντι Αλεμάνο είχαν αναρτηθεί στο προφίλ του στο Facebook για να εξαφανιστούν σε λίγη ώρα από το χρονολόγιο. Ο ίδιος έχει δεχθεί αρκετές φορές συστάσεις να προσέχει τι αναρτά στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, όπου είναι εξαιρετικά δραστήριος (έχει 2.500 φίλους), αναφέρει η Huffington Post.

Ο πατέρας του, δήμαρχος της Ρώμης Τζάνι Αλεμάνο, ήταν έως τις αρχές της δεκαετίας του 1990 μέλος του ακροδεξιού Κοινωνικού Κινήματος, το οποίο είχε δημιουργηθεί από άμεσους συνεργάτες και υποστηρικτές του φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι.

Το 1995 το κόμμα μετονομάστηκε σε Εθνική Συμμαχία (AN) (το 2008 εντάχθηκε στον μπερλουσκονικό λαό της Ελευθερίας, PDL) διακηρύττοντας επανειλημμένα και δημόσια ότι αποκηρύττει το φασιστικό του παρελθόν και στοχεύει στην πλήρη ένταξη στη σύγχρονη ευρωπαϊκή δεξιά.
Η νέα αποκάλυψη με τις φωτογραφίες του γιου του δημιουργεί έναν ακόμη «πονοκέφαλο» για τον δήμαρχο της Ρώμης, ο οποίος έχει δεχθεί έντονες επικρίσεις για την απόφασή του να επιλέξει για να καλύψει το οργανόγραμμα του δήμου με πρώην μέλη ακροδεξιών οργανώσεων.

Παράλληλα, κινδυνεύει να υποστεί αρνητικές επιπτώσεις από την παραίτηση της επικεφαλής της περιφέρειας της Ρώμης Ρενάτα Πολβερίνι εξαιτίας του σκανδάλου διασπάθισης κρατικών επιχορηγήσεων.

Η Πολβερ

Keywords
Τυχαία Θέματα