Επιτακτική η ανάγκη θεσμοθέτησης πλαισίου για τον Ιατρικό Τουρισμό στη χώρα μας

Κοινή ερώτηση βουλευτών του Ποταμιού

Μπορεί η χώρα μας να αποτελεί τουριστικό προορισμό, ωστόσο δεν αξιοποιούνται σχεδόν καθόλου οι διάφορες μορφές εναλλακτικού τουρισμού και συγκεκριμένα αυτές που αφορούν στον τομέα της υγείας. Η Ελλάδα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα μπορούσε να προσελκύσει κάθε χρόνο για τα επόμενα πέντε χρόνια τουλάχιστον 100.000 «ασθενείς-ταξιδιώτες» με έσοδα άνω των 400 εκατ. ευρώ ετησίως. Το θέμα αυτό θίγουν με ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης, Υγείας και Τουρισμού

οι βουλευτές με το Ποτάμι, Γιώργος Αμυράς (Β’ Αθήνας), Σπύρος Δανέλλης (Ηρακλείου) και Γιώργος Μαυρωτάς (Αττικής).

Συγκεκριμένα, ο ιατρικός τουρισμός είναι μια εναλλακτική μορφή τουρισμού, ο οποίος αφορά κατά βάση στον «ιατρικό τουρισμό επιλογής», σύμφωνα με τον οποίο ο ασθενής επιλέγει να ταξιδέψει, προκειμένου να λάβει μια συγκεκριμένη ιατρική υπηρεσία. Στη χώρα μας, όμως, τα βήματα της πολιτείας προς τη διαμόρφωση ενός πρόσφορου θεσμικού πλαισίου παραμένουν ελάχιστα, παρά τα ορατά του οφέλη για την οικονομία. Από το 2013 μέχρι σήμερα, δηλαδή εδώ και 4 χρόνια, γίνεται φανερό ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος αφού η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει να επωφεληθεί από τη ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά του ιατρικού τουρισμού διεθνώς.

Με βάση, λοιπόν, τα παραπάνω, ρωτούν οι βουλευτές, ποιες είναι οι αιτίες καθυστέρησης για τη ρύθμιση του ιατρικού τουρισμού, καθώς και αν θα υπάρξει σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Ιατρικού Τουρισμού με συμμετοχή των αρμόδιων φορέων της πολιτείας και εκπροσώπων των παρόχων. Τέλος, ρωτούν αν υπάρχει ολοκληρωμένος εθνικός σχεδιασμός για την προώθηση του ιατρικού τουρισμού στη χώρα μας.

The post Επιτακτική η ανάγκη θεσμοθέτησης πλαισίου για τον Ιατρικό Τουρισμό στη χώρα μας appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα