Επεισόδια έξω από την πρεσβεία της Μαλαισίας στο Πεκίνο μετά την ανακοίνωση συντριβής του Boeing

Διαμαρτυρία έξω από την πρεσβεία της Μαλαισίας στο Πεκίνο πραγματοποίησαν συγγενείς κινέζων επιβατών του χαμένου Boeing της Malaysian Airlines, ώρες αφότου ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας ανακοίνωσε την αύτανδρη συντριβή του αεροσκάφους στα νερά του Ινδικού Ωκεανού.

Οι διαδηλωτές, οι οποίοι συγκρούστηκαν με δυνάμεις ασφαλείας, κάνουν λόγο για καθυστερήσεις και συγκάλυψη

της αλήθειας.

Πολλοί συγγενείς των επιβατών εξέφρασαν έντονες αμφιβολίες για την εγκυρότητα της ανάλυσης που επικαλέστηκε ο μαλαισιανός πρωθυπουργός, ζητώντας απτά στοιχεία που να αποδεικνύουν τη συντριβή του αεροσκάφους.

Υπενθυμίζεται πως το Πεκίνο έχει ζητήσει από την κυβέρνηση της Μαλαισίας να του κοινοποιήσει τα στοιχεία βάσει των οποίων συμπέρανε πως η πτήση MH370 συνετρίβη, οδηγώντας στο θάνατο τους 239 επιβαίνοντες, περισσότεροι από 150 εκ των οποίων ήταν Κινέζοι.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κινέζος πρόεδρος θα στείλει στην Κουάλα Λουμπούρ ειδικό απεσταλμένο για διαβουλεύσεις με την μαλαισιανή κυβέρνηση σχετικά με το αγνοούμενο Boeing.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Malaysia Airlines εξέφρασε «τεράστια θλίψη» για τους χαμένους επιβάτες. «Όλοι αισθανόμαστε τεράστια θλίψη και πόνο», δήλωσε ο Άχμαντ Τζαουχάρι Γιαχία, σημειώνοντας ότι η αεροπορική εταιρεία έχει προσλάβει περισσότερους από 700 συμβούλους προκειμένου να προσφέρουν υποστήριξη στους περισσότερους από 900 συγγενείς των επιβαινόντων της πτήσης MH370.

Η Malaysia Airlines έχει προσφέρει αρχική οικονομική βοήθεια ύψους 5.000 δολαρίων ανά επιβάτη, ενώ αναμένεται να δοθεί και επιπλέον βοήθεια, επισήμανε ο κ. Γιαχία.

Στην έκδοση της Τρίτης, οι εφημερίδες της Μαλαισίας κράτησαν μαύρη την πρώτη σελίδα τους, σε ένδειξη πένθους για τα 239 θύματα του Boeing.

Εν τω μεταξύ, έως αύριο Τετάρτη ανεστάλη η επιχείρηση εντοπισμού των συντριμμιών του χαμένου αεροσκάφους εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών, με ισχυρούς ανέμους και βροχοπτώσεις, που επικρατούν στο νερά του νότιου Ινδικού και του Νότιου Παγωμένου Ωκεανού.

Οι επιχειρήσεις στο βόρειο διάδρομο έχουν πλέον τερματιστεί, όπως δήλωσε ο μεταβατικός υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Χισαμουντίν Χουσεΐν.
Πηγή skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα