Εκδικητικές απεργίες στην ΕΡΤ

Με αφορμή ρεπορτάζ που διαψεύστηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών κατέβασε το διακόπτη

Πρωτόγνωρα πράγματα συμβαίνουν στην ΕΡΤ και πιο συγκεκριμένα στα δελτία ειδήσεων με συνέπεια το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ να κηρύσσει στοχευμένες και εκδικητικές απεργίες, με πρόσχημα γεγονότα που διαψεύδονται αρμοδίως! Προφανώς επειδή δεν έτυχε της έγκρισης του η διοίκηση

της ΕΡΤ, ο πρόεδρος της Ένωσης Δημήτρης Τρίμης, ορμώμενος από προσωπικά ελατήρια και ενδεχομένως από τα αισθήματα του απέναντι στον γενικό διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης Αιμίλιο Λιάτσο, αποφάσισε να ξεκινήσει την απεργία στην ΕΡΤ μια μέρα νωρίτερα!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά για να δούμε πώς φτάσαμε ως εδώ. Στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ στις 12, ο ρεπόρτερ και εκπρόσωπος των δημοσιογράφων Νίκος Γρυλάκης, βασιζόμενος σε πληροφορίες του ανέφερε ότι: «Σε δύο μήνες από τώρα, δηλαδή το Μάιο, το ηλεκτρικό ρεύμα θα είναι πιο ακριβό». Με άλλα λόγια υποστήριξε ότι επίκεινται αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, συμπληρώνοντας ότι «οι πολίτες αντιμετωπίζουν τις αυξήσεις με μειώσεις στην κατανάλωση».

Μοιραία και επειδή η πληροφορία που μεταδόθηκε επηρεάζει σχεδόν το σύνολο του ελληνικού λαού και επειδή δεν ακούστηκε σε άλλο κανάλι, η γενική διεύθυνση ειδήσεων και ενημέρωσης αναγκάστηκε να ψάξει το θέμα προκειμένου να προστατεύσει το τηλεοπτικό κοινό από ψευδείς ειδήσεις και φυσικά για να μην σπείρει τον πανικό στους πολίτες. Έτσι μετά από σχετική έρευνα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Παπαγεωργίου με ανακοίνωση του διέψευσε το ρεπορτάζ!

Δυστυχώς στη συνέχεια ο δημοσιογράφος Νίκος Γρυλάκης εξοργισμένος από τη διάψευση ενημέρωσε τον πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών και αυτός με τη σειρά του διαπίστωσε λογοκρισία! Αποτέλεσμα; Παρά το γεγονός ότι ακολούθησε τηλεφωνική συνομιλία του προέδρου της Ένωσης Δημήτρη Τρίμη με τον γενικό διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης Αιμίλιο Λιάτσο όπου εξηγήθηκαν τα περιστατικά, δυστυχώς στην εποχή όπου οι έννοιες και οι λέξεις έχουν χάσει τη σημασία τους αποφασίστηκε η απεργία στην ΕΡΤ αντί για το Σάββατο να ξεκινήσει από σήμερα το απόγευμα στις 5:00!

Ακολουθεί η διάψευση από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής:

Keywords
Τυχαία Θέματα