Λετονία: Εκατοντάδες άνθρωποι παγιδεύτηκαν στον πάγο

«Παγίδα θανάτου» για εκατοντάδες άτομα, στην πλειονότητά τους αλιείες και ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, βρέθηκαν πάνω σε κομμάτια πάγου που πλέουν στη θάλασσα, αφού αποκόπηκαν από τον Κόλπο της Ρίγας στη Λετονία, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, με την επιχείρηση διάσωσης να στέφεται από επιτυχία.

«Περίπου 180 άνθρωποι παγιδεύτηκαν πάνω σε ένα τμήμα πάγου που επιπλέει κοντά στο Βακάρμπουλι και 40 άλλοι ανοιχτά του Μάτζορι», στον βορρά, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, η εκπρόσωπος των πυροσβεστών, Βικτόρια Σεμπέλε.

«Δεν υπάρχουν πληροφορίες

για σοβαρούς τραυματισμούς, αλλά έχουν σταλεί ομάδες ιατρών, για την περίπτωση που κάποιος έχει ανάγκη βοήθεια, καθώς οι άνθρωποι αυτοί έμειναν για κάποιο χρονικό διάστημα πάνω στον πάγο» πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε το Russia Today οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 543 άτομα συνολικά, αριθμός που τελικά δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα.

Ελικόπτερα και πλοία του πολεμικού ναυτικού έσπευσαν στο σημείο, με τις κακές καιρικές συνθήκες, που προκαλούν πολύ μεγάλα κύματα, να δυσχεραίνουν τις προσπάθειες των διασωστών, όπως δήλωσε ο λετονός υπουργός Άμυνας, Άρτικς Πάμπρικς.

«Υπάρχουν ολόκληρες οικογένειες που είχαν πάει για βόλτα, εκτός από τους ψαράδες» είπε ο υπουργός. Το Υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών της χώρας προειδοποιεί τους πολίτες να μην περπατούν στον πάγο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Λετονίας Έντγκαρς Ρίνκεβικς συνεχάρη μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Facebook τα σωστικά συνεργεία και τον στρατό για το «υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού» που τα διέκρινε κατά την πραγματοποίηση των επιχειρήσεων διάσωσης των ανθρώπων αυτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα