ΕΔΟΕΑΠ: Η λύση “ανάσα” και τα ανοιχτά ερωτήματα

από Ανοιχτά ΜΜΕ

Η διαφαινόμενη λύση στη χρονίζουσα εκκρεμότητα του ΕΔΟΕΑΠ είναι μια μεγάλη ανάσα για το δημοσιογραφικό σώμα, αν και απομένει να γίνουν γνωστές οι λεπτομέρειές της και, κυρίως, τα οικονομικά δεδομένα στα οποία στηρίζεται. Η θετική αυτή εξέλιξη διευκολύνθηκε, σε σημαντικό βαθμό, όταν από τη νέα

διοίκηση της ΕΣΗΕΑ εγκαταλείφθηκε η στείρα στάση “αναπόλησης περασμένων μεγαλείων” της προηγούμενης και απορρίφθηκαν προτάσεις για “χορό του Ζαλόγγου”.

Ωστόσο, δε χρειάζονται θριαμβολογίες και, μάλιστα, πριν γνωστοποιηθούν όλα τα δεδομένα. Από τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, άλλωστε, συνάγεται πως είναι πολύ πιθανό, σε ορατό βάθος χρόνου, να “υπάρχει θέμα” με τα οικονομικά της “λύσης”. Το πρόβλημα αυτό θα μπορούσε να αποφευχθεί αν η κυβέρνηση νομοθετούσε με σοβαρό και αξιόπιστο τρόπο και όχι “κλωτσώντας το τενεκεδάκι παρακάτω” κι αν ο δημοσιογραφικός συνδικαλισμός δεν είχε χάσει πολύτιμο χρόνο και είχε παρουσιάσει έγκαιρα, έπειτα από σοβαρή συζήτηση, συνεκτική και αξιόπιστη πρόταση.

Ως Ανοιχτά ΜΜΕ -παρότι μια απλή δημοσιογραφική «πρωτοβουλία βάσης»- είχαμε εξαρχής καταθέσει σχετικά ολοκληρωμένες προτάσεις με βασικούς άξονες την κάλυψη όλων των δημοσιογράφων από τον ΕΔΟΕΑΠ και τη ρεαλιστική αντιμετώπιση πόρων και λειτουργιών του. Έπειτα από το “χαμένο χρόνο” κάποιες πτυχές αυτών των προτάσεων ελήφθησαν υπόψη από τη νέα διοίκηση της ΕΣΗΕΑ. Πρόσφατα είχαμε, επίσης, προειδοποιήσει για τις κρίσιμες οικονομικές πτυχές μιας λύσης και τις εναλλακτικές εκδοχές υπέρβασης των όποιων προβλημάτων.

Αναμένοντας, λοιπόν, όλα τα δεδομένα για τη διαφαινόμενη λύση, οι προαναφερθείσες παρατηρήσεις μας δεν αποσκοπούν στην υπονόμευσή της αλλά στο να «φωτίσουν» όλες τις παραμέτρους της, ώστε αφενός να υπάρξουν όποιες βελτιώσεις είναι δυνατόν το αμέσως προσεχές διάστημα, και αφετέρου να γνωρίζουμε τι μπορεί να διεκδικηθεί ή να προκύψει ως αναπόφευκτη εξέλιξη μελλοντικά.

Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
29 Οκτωβρίου 2017

The post ΕΔΟΕΑΠ: Η λύση “ανάσα” και τα ανοιχτά ερωτήματα appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα