ΕΔΟΕΑΠ: Δράσεις αλληλεγγύης για ευπαθείς ομάδες

Αγαπητές/οι συνάδελφοι,

Η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε για τον Οργανισμό μας, τον κλάδο των Μ.Μ.Ε και πάνω απ’ όλα για τους ανθρώπους του Τύπου, τους εργαζόμενους στα Μ.Μ.Ε και τις οικογένειές τους, που μαζί με ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, υποφέρουν και μαστίζονται από τη διαρκή συρρίκνωση των εισοδημάτων, την ανεργία και τη φτώχεια, προτάσσει το ανθρώπινο και κοινωνικό πρόσωπο του ΕΔΟΕΑΠ

όπως έχει ήδη δεσμευτεί στη Συνεδρίαση της 28/6/2012 για περαιτέρω στήριξη εκείνων των συναδέλφων που με αντικειμενικά και κοινωνικά κριτήρια ανήκουν σε ευαίσθητες κατηγορίες ασφαλισμένων.

Παρά την οικονομική κρίση και ακριβώς λόγω της οικονομικής κρίσης και των συνεπειών της, η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ αποφάσισε στο μέτρο του δυνατού, να δημιουργήσει ένα δίκτυο προστασίας και στήριξης των ασφαλισμένων του Οργανισμού μας, άμεσων μελών και των οικογενειών τους, εργαζόμενων, συνταξιούχων και ανέργων που αποδεδειγμένα βρίσκονται στην πιο δύσκολη θέση, στην κόκκινη γραμμή της φτώχειας ή και κάτω από αυτό το έσχατο κοινωνικό και οικονομικό όριο.

Με αυτά τα δεδομένα η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ διατηρώντας σε ισχύ και ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την αδιάλειπτη προσπάθεια του Οργανισμού μας για εξοικονόμηση πόρων σε όλα τα μέτωπα των δαπανών, εξαντλητικής αναζήτησης εσόδων σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, ώστε η εφαρμογή τους να γίνει με τις μικρότερες οικονομικές επιπτώσεις για τον Οργανισμό ανακοινώνει:

- ΜΕΤΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ.

- ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΑΣ ΑΜΕΣΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.

Συγκεκριμένα τα νέα κοινωνικά μέτρα του ΕΔΟΕΑΠ προβλέπουν:

1. Ειδικό Βοήθημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΒΚΑ ΕΔΟΕΑΠ)

σε μηνιαία βάση και για 12 μήνες για άμεσα μέλη  μας που είναι άνεργοι, χαμηλόμισθοι ή χαμηλοσυνταξιούχοι, καταβάλλουν ενοίκιο ή έχουν στεγαστικό δάνειο για το σπίτι που διαμένουν και έχουν ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα ως εξής:

- έως €14.000 — €130 / μηνιαίως

- έως €17.000 με παιδιά έως 18 ετών– €180 / μηνιαίως

Για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά παρακαλούμε  πατήστε (εδώ)

Αιτήσεις και δικαιολογητικά, μπορούν να υποβάλλουν τα μέλη μας στο Γραφείο εξυπηρέτησης ασφαλισμένων στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη μέχρι τις 16 Νοεμβρίου 2012.

2. Μείωση κατά 50% του εκάστοτε ισχύοντος ποσού της μηνιαίας εισφοράς ανεργίας στα άνεργα μέλη μας που έχουν ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως €14.000.

Για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που θα υποβάλλονται με τη συμπλήρωση της σχετικής αίτησης, παρακαλούμε πατήστε (εδώ)

3. Ληξιπρόθεσμες οφειλές των ανέργων μας μεταφέρονται και αφαιρούνται από την μελλοντική εφάπαξ οικονομική ενίσχυση κατά τη συνταξιοδότηση.

Προϋποθέσεις:

- 5 χρόνια ασφάλισης ΕΔΟΕΑΠ για τον Κλάδο Επικούρησ

Keywords
Τυχαία Θέματα