Εάν είναι δυνατόν… έχουν λένε «μυστικό» σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ-Τσίπρας για την οικονομία!

Είναι απολύτως… λογικό να μην αποκαλύπτεις τα πολιτικά σου σχέδια για να εξασφαλίσεις τα συμφέροντα του κράτους και των πολιτών του από εξωγενείς παράγοντες-εχθρούς-ανταγωνιστές της πατρίδας μας.

Δεν είναι όμως… λογικό σε περίοδο εκλογών να μην απαντάς για το πού θα βρεις χρήματα να πληρώσεις τις υποχρεώσεις σου απέναντι στο κράτος και τους πολίτες του αφού σε περίοδο εκλογών πρέπει να έχουν πλήρη ενημέρωση οι πολίτες για το κάθε «σχέδιο-κρυφό-φανερό-φανταστικό» που αφορά την οικονομία μας!

Δεν κοροϊδεύουμε τους πολίτες λέγοντας ότι… «έχουμε κρυφό σχέδιο για την οικονομία» στο ΣΥΡΙΖΑ

διότι και οι πολίτες θα δώσουν… «κρυφή» ψήφο την Κυριακή στο ΣΥΡΙΖΑ!

Πολύ σωστή… η δήλωση Μιχελάκη όπου αναφέρει σχετικά: «Είναι πρωτοφανές στις πιο κρίσιμες εκλογές για την Ελλάδα και τους Έλληνες ο κ.Τσίπρας να ισχυρίζεται πως έχει σχέδιο αλλά δεν το λέει γιατί ο αντίπαλος δεν πρέπει να γνωρίζει τις θέσεις μας !
Μέχρι… τώρα είχε παρουσιάσει οικονομικό πρόγραμμα χωρίς αριθμούς και κοστολόγηση.

Σήμερα… μας λέει ότι θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση αλλά θέλει το ευρώ χωρίς να αποκαλύπτει το σχέδιό του για να μην το μάθουν οι αντίπαλοι.

Εκτός… από επικίνδυνος γίνεται πλέον και γραφικός.

Και προφανώς εκτός από κρυφό το σχέδιο το έχει υπολογίσει σε δραχμές»!

Και το ερώτημα που μπαίνει λέμε εμείς… πως είναι δυνατόν να αποκλείσεις δημοσιογράφους ( ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ FM-ΘΕΜΑ) από ερωτήσεις στην συνέντευξή του ΣΥΡΙΖΑ, να μην αποκαλύπτεις το σχέδιο για την οικονομία και να πηγαίνεις σε εκλογές εκπροσωπώντας το ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας…«εμείς θα πάμε για να την κερδίσουμε αυτή την μάχη», «κάθε σοβαρή πολιτική δύναμη πόσο δε μάλλον κυβέρνηση που σέβεται τον εαυτό της να πρέπει έχει σχέδιο αντιμετώπισης για κατάσταση έκτακτης ανάγκης». Και πως δεν μπορεί να το αναλύσει, με το σκεπτικό πως «όταν πας σε μια σκληρή και ισχυρή διαπραγμάτευση δεν μπορεί ο αντίπαλος να γνωρίζει όλες τις κινήσεις και όλα τα σχέδια από τα πριν»!

Μάλλον… έχει χαθεί κάθε λογική εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα είναι διπλά απαραίτητο να απαντηθούν τα πάντα στους Έλληνες πολίτες αφού η διαφάνεια και ο πλουραλισμός στην ενημέρωση βρίσκονται στα κύρια χαρακτηριστικά του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και ό,τι είναι «αδιαφανές» και «κρυφό» ο Ελληνικός λαός το απορρίπτει και το απορρίπτει γιατί την προηγούμενη φορά με το ΠΑΣΟΚ την πλήρωσε ακριβά και μάλιστα πολύ ακριβά!!!

Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης
μέλος της ΕΣΗΕΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα