Δολοφονία του Φρανσουά Ολάντ ζητά γνωστό ισλαμικό σάιτ

Κάλεσμα για τη δολοφονία του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ως αντίποινα για τις επεμβάσεις των γαλλικών στρατευμάτων στο Μαλί και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, απηύθυνε γνωστός ισλαμιστικός ιστότοπος, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία παρακολούθησης φόρουμ ισλαμιστικού περιεχομένου SITE.

Το κάλεσμα έχει τη μορφή έξι αφισών, οι οποίες σχεδιάστηκαν από «τους στρατιώτες στα μέσα ενημέρωσης για την υποστήριξη του Ισλάμ», στο

πλαίσιο εκστρατείας με τον τίτλο «Δεν θα μείνουμε σιωπηλοί, Γαλλία».

«Στους μοναχικούς μας λύκους (σ.σ. μαχητές) στη Γαλλία, δολοφονήστε τον πρόεδρο της απιστίας και της εγκληματικότητας, τρομάξτε την καταραμένη του κυβέρνηση και επιτεθείτε τους με βόμβες, και φοβίστε τους ως στήριξη στην ευάλωτη Κεντροαφρικανική Δημοκρατία», αναφέρει μία από τις αφίσες.

Υπενθυμίζεται πως το 2013 γαλλικές δυνάμεις συνέβαλαν καθοριστικά στην αντιμετώπιση ισλαμιστών ανταρτών που κινούνταν προς την πρωτεύουσα του Μαλί Μπαμάκο.

Η Γαλλία έχει στείλει περίπου 2.000 άνδρες στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, πρώην αποικία της, σε μία άκαρπη έως τώρα προσπάθεια να διαφυλάξει την τάξη, εν μέσω πολύνεκρων συγκρούσεων μεταξύ χριστιανικών και ισλαμικών πολιτοφυλακών.
Πηγή skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα