Διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο: Βαν έπεσε σε πεζούς

Μασκοφόροι χτύπησαν πολίτες με μαχαίρια

Λευκό φορτηγάκι χτύπησε πεζούς στην εμβληματική Γέφυρα του Λονδίνου – Μασκοφόροι επιτέθηκαν σε πολίτες σε εστιατόριο στην αγορά του Μπόροου – Πληροφορίες ανεβάζουν στους 7 τους νεκρούς- Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν πέσει νεκροί από πυρά αστυνομικών δύο εκ των πέντε δραστών

Νύχτα τρόμου ζει το Λονδίνο μετά τα διαδοχικά χτυπήματα στη Γέφυρα του Λονδίνου και τη λαϊκή αγορά του Μπόροου. Τα 2 περιστατικά αντιμετωπίζονται επισήμως ως τρομοκρατικά, σύμφωνα με τη Μητροπολιτική Αστυνομία, ενώ το περιστατικό στο Βοξχολ, που

αρχικά είχε συνδεθεί με τα 2 πρώτα, τελικά δεν έχει σχέση- πρόκειται για επεισόδιο με μαχαίρωμα.

Ήδη ενώ οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι υπήρχαν τουλάχιστον 2 νεκροί, στις 2.30 τα ξημερώματα ο αριθμός των θυμάτων ανέβαινε στα 7.
Σύμφωνα με βρετανικές εφημερίδες δύο εκ των δραστών της επίθεσης στη Γέφυρα του Λονδίνου έχουν πέσει νεκροί από τα πυρά αστυνομικών. Η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως. Σύμφωνα με τη Sun, μάλιστα, οι δράστες ήταν 5 και οι τρεις έχουν πέσει νεκροί.

«Το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως πιθανή τρομοκρατική ενέργεια» είπε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι. Η ίδια πρόσθεσε ότι η έρευνα προχωρά γρήγορα, εξέφρασε τις ευχαριστίες της για την ανταπόκριση της αστυνομίας και δήλωσε τη συμπαράστασή της στους ανθρώπους που βρέθηκαν στη δίνη των επιθέσεων.

Η πρώτη επίθεση εκδηλώθηκε στη Γέφυρα του Λονδίνου, όταν ένα λευκό φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πεζούς παρασύροντας τουλάχιστον 15- 20 ανθρώπους. Η δεύτερη έγινε στην κοντινή λαϊκή αγορά του Μπόροου όταν τουλάχιστον τρεις μασκοφόροι με μαχαίρια επιτέθηκαν και χτύπησαν τουλάχιστον επτά ανθρώπους σύμφωνα με τις έως τώρα αναφορές.
Αρχικά η Μητροπολιτική Αστυνομία είχε συνδέσει στο μπαράζ και περιστατικό στο Βόξχολ. Τελικά διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για συμβάν του κοινού ποινικού δικαίου -μαχαίρωμα
και ένας ύποπτος φέρεται να βρίσκεται στα χέρια των αστυνομικών.

Η αστυνομία του Λονδίνου καλεί τους πολίτες να αντιδράσουν, με το σύνθημα: «Τρέξε, κρύψου, πέστο»: Να απομακρυνθούν δηλαδή από τις επίμαχες περιοχές, να κρυφτούν για να αποφύγουν επίθεση και να καλέσουν τις Αρχές.
Στις περιοχές όπου έχουν γίνει οι επιθέσεις η Αστυνομία προχωρά στην εκκένωση κτιρίων- ακόμη και παμπ και εστιατορίων, ενώ η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι περίπου στις 2.30 τα ξημερώματα βρισκόταν καθ’ οδον προς τη Ντάουνινγκ Στριτ. Όπως είπε, τα 2 περιστατικά αντιμετωπίζονται ως τρομοκρατικά.

Σύμφωνα με τη Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου η πρώτη επίθεση έγινε στις 22.08 τοπική ώρα (00.08′ ώρα Ελλάδας), στη Γέφυρα του Λονδίνου, ένα από τα πλέον τουριστικά-εμβληματικά σημεία της βρετανικής πρωτεύουσας.
Πηγή protothema.gr

The post Διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο: Βαν έπεσε σε πεζούς appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα