Η λύση για τα μπλοκάκια και τον ΕΔΟΕΑΠ

Κυριάκος Θεοδωρακάκος – Ενωμένοι Δημοσιογράφοι

Αγαπητοί συνάδελφοι σας ενημερώνω ότι στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, θα είμαι υποψήφιος με την παράταξη «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι»

Θέλουμε μια Ένωση Συντακτών που να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες και τα οράματά μας.

Δεν θέλουμε η ΕΣΗΕΑ, ένα σωματείο με τεράστιο ιστορικό φορτίο,

να συνεχίζει να παρακολουθεί, «όπως η αγελάδα το τρένο», το νέο τοπίο που διαμόρφωσαν οι τεχνολογικές εξελίξεις και οι μεγάλες ανατροπές στην κοινωνική μας ασφάλιση.

Η νέα διοίκηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα και ριζικά το πρόβλημα του ΕΔΟΕΑΠ, και τα θέματα των συνθηκών εργασίας και της κοινωνικής ασφάλισης των δημοσιογράφων.

Να απαιτήσει και να πετύχει, ώστε όλοι οι δημοσιογράφοι, που παρέχουν πάσης φύσεως δημοσιογραφική εργασία, κατά κύριο επάγγελμα σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, έντυπα, ηλεκτρονικά ή διαδικτυακά και ανεξάρτητα από τον τρόπο πληρωμής των αποδοχών τους, με μισθό ή με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών (ΔΠΥ) να αποδίδουν τις εισφορές για επικούρηση, περίθαλψη και εφάπαξ, μόνο στον ΕΔΟΕΑΠ. Ειδικότερα για τα «μπλοκάκια» και ο εργοδότης να είναι υποχρεωμένος να καταβάλει εργοδοτικές εισφορές.

Κατά συνέπεια, όλοι οι δημοσιογράφοι που θα καταβάλουν εισφορές στον ΕΔΟΕΑΠ θα μπορούν να γίνουν μέλη της Ένωσης Συντακτών.

Να απαιτήσει και να πετύχει, σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, έντυπα, ηλεκτρονικά ή διαδικτυακά την καθιέρωση ελάχιστου κλαδικού μισθού. Να σταματήσει επιτέλους η αθλιότητα, δημοσιογράφοι να αμείβονται με μηνιαίες απολαβές κατώτερες από τον βασικό μισθό του ανειδίκευτου εργάτη ή και αυτού του επιδόματος ανεργίας.

Να ολοκληρώσει το ταχύτερο τη διαπραγμάτευση με τους εργοδότες και την κυβέρνηση, για την αναπλήρωση του πόρου του αγγελιοσήμου από κοινωνικό πόρο ή εργοδοτικές εισφορές.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να έχουν γίνει και δεν έγιναν. Η απερχόμενη διοίκηση της ΕΣΗΕΑ ακολούθησε μια τουλάχιστον αμήχανη και παρελκυστική πολιτική και γι’ αυτό έχει μεγάλες ευθύνες.

Σας ζητώ να με στηρίξετε με την ψήφο σας και να δώσετε μια καθαρή νίκη στους Ενωμένους Δημοσιογράφους.

Κυριάκος Θεοδωρακάκος

The post Η λύση για τα μπλοκάκια και τον ΕΔΟΕΑΠ appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα