Διέρρευσαν οι τίτλοι ταινιών που θα συμμετάσχουν στο διαγωνιστικό του Φεστιβάλ των Καννών

Στις 19 Απριλίου επρόκειτο να ανακοινωθεί το πρόγραμμα του 65ου Φεστιβάλ των Καννών. Ωστόσο, ένα λάθος (;) από το μπλογκ του Φεστιβάλ, είχε ως αποτέλεσμα να διαρρεύσει η λίστα με τις ταινίες που θα συμμετάσχουν στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Η λίστα ανέβηκε στο μπλογκ του Φεστιβάλ και λίγα λεπτά αργότερα κατέβηκε εσπευσμένα.

Πρόλαβε, πάντως να επιβεβαιώσει

τη συμμετοχή μεγάλων ονομάτων στο Φεστιβάλ.

Ανάμεσά τους ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, ο περσινός νικητής του Χρυσού Φοίνικα Τέρενς Μάλικ, ο Παρκ Τσαν Γουκ, ο Βάλτερ Σάλες και ο Πολ Τόμας Άντερσον. Στις Κάννες επιστρέφει και ο Ράιαν Γκόσλινγκ με τη νέα ταινία του Ντέρεκ Σιανφράνς (του σκηνοθέτη του Blue Valentine).

Εάν το πρόγραμμα επιβεβαιωθεί, αισθητή είναι η απουσία του Αμπάς Κιαροστάμι (Like Someone in Love ή The End), ο Κεν Λόουτς (Angel’s Share), o Κάρλος Ρεϊγάδας (Post Tenebras Lux), ο Γούντι Άλεν (To Rome With Love), ο Λεός Καράξ (Holly Motors), o Γουόνγκ Καρ Βάι (The Grandmasters), Μίκαελ Χάνεκε (Amour).

Τις ταινίες κάποιων από αυτούς δεν αποκλείεται να τις δούμε τελικά, αλλά εκτός συναγωνισμού.

Η λίστα των ταινιών που διέρρευσε έχει ως εξής:

Cosmopolis του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ. Η ταινία είναι βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Ντον Ντε Λίλο και έχει ως πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Πάτινσον.The Burial του Τέρενς Μάλικ, ο οποίος επιστρέφει στις Κάννες μετά τον Χρυσό Φοίνικα για το Δέντρο της ζωής.Stoker του Κορεάτη Παρκ Τσαν Γουκ (Old boy).On the Road του Βραζιλιάνου Βάλτερ Σάλες (Ημερολόγια Μοτοσικλέτας). Ο Β.Σάλες μεταφέρει στο σινεμά το κλασικό μυθιστόρημα του Τζακ Κέρουακ «Στον δρόμο»Gebo et l’ Ombre του Πορτογάλου Μανοέλ ντε Ολιβέιρα, ο οποίος στα 103 του γίνεται ο γηραιότερος σκηνοθέτης που διεκδικεί Χρυσό Φοίνικα.Big House του Ιταλού Ματέο Γκαρόνε. Ο σκηνοθέτης είχε αποσπάσει το 2008 το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής για την ταινία του Γόμορρα.The Master. Πρόκειται για τη νέα ταινία του Αμερικανού Πολ Τόμας Αντερσον (Μανόλια, Θα χυθεί αίμα).Laurence Anyways του Καναδού Ξαβιέ Ντολάν.De Rouille et D’ Os του Γάλλου Ζακ Οντιάρ, με πρωταγωνίστρια τη Μαριόν Κοτιγιάρ.A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence του Σουηδού Ρόι Αντερσον (Τραγούδια Από τον Δεύτερο Οροφο).Provisoriu του Ρουμάνου Κριστιάν Μουντζίου. Ο σκηνοθέτης είχε κερδίσει Χρυσό Φοίνικα για την ταινία 4 Mήνες, 3 Εβδομάδες και 2 Μέρες (2007).A Liar’s Autobiography: The True Story of Monty Python’ Graham Chapman των Μπιλ Τζόουνς, Τζεφ Σίμπσον και Μπεν Τίμλετ Κινούμενα σχέδια 3D για τους Μόντι Πάιθον από την αυτοβιογραφία του Γκρέιαμ ΤσάπμανLe Grand Soir των Γάλλων Γκουστάβ Κερβέρν και Μπενουά ΝτελεπάνIl est Difficile D’ Etre Un Dieu του Ρώσου Αλεξέι ΓκερμάνIn Another Country του Κορεάτη Χονγκ ΣανγκσούApres la Bataille του Αιγύπτιου Γιουσρί ΝασραλάχThe Land of Hope του Ιάπωνα Σίον Σόνο.Main Dans La Main της Γαλλίδας Βαλερί ΝτοζελίElefante Bianco του Αργεντίνου Πάμπλο ΤραπέροMishima του Ιάπωνα Κότζι ΓουακαμάτσουPiazza Fontana του Ιταλού Μάρκο Τούλιο ΤζιορντάναThe Place Beyond
Keywords
Τυχαία Θέματα