Άρχισε το «παζάρι» επιστροφής της Ντόρας στη Νέα Δημοκρατία

Του Τάκη Χατζή από newpost.gr
Πέρα από τα διατροφικά καλαμπούρια του χθεσινού μας δημοσιεύματος και του μυστικού δείπνου Σαμαρά-Μπακογιάννη υπάρχει και η πραγματικότητα.

Θεωρείται μείζονος πολιτικής σημασίας για τη Νέα Δημοκρατία υπόθεση προσέγγισης ανάμεσα στις δύο πλευρές και το ενδεχόμενο επιστροφής της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας

στη Συγγρού.

Καλά πληροφορημένες πηγές ισχυρίζονται ότι ήδη έχουν υπάρξει κάποιες παρασκηνιακές κινήσεις με βασικό σκοπό την επιστροφή της κ. Μπακογιάννη αλλά μέχρι τώρα δεν έχουν αποδώσει καρπούς.

Καθημερινός συνομιλητής της κ. Μπακογιάννη υποστηρίζει ότι της έγινε πρόταση να επιστρέψει αφού κλείσει οριστικά το κόμμα της με την υπόσχεση να τοποθετηθεί Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην θέση της κ. Δαμανάκη της οποίας η θητεία ολοκληρώνεται το 2014.

Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι μια τέτοια πρόταση είναι μάλλον υποτιμητική για την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, αφού θεωρείται μεταγραφή με υποσχετική λόγω του χρόνου που θεωρητικά θα μπορούσε να γίνει η τοποθέτηση της στην Ε.Ε, και δεύτερον γιατί δεν εμπεριέχει ένα συγκεκριμένο πολιτικό πλαίσιο.

Στο μεταξύ πληροφορίες που έγιναν γνωστές αναφέρουν ότι η κ. Μπακογιάννη αντιπρότεινε στον κ. Σαμαρά να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και να κλείσει έτσι οριστικά η διαμάχη ανάμεσα στα δυο ιστορικά στελέχη της φιλελεύθερης παράταξης. Ωστόσο ερωτηθείς σχετικά ο κ. Μιχελάκης δήλωσε ότι: «Δεν γνωρίζω καθόλου το θέμα».

Φυσικά ο εκπρόσωπος Τύπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν διέψευσε ότι υπάρχει κινητικότητα στο πεδίο συνεννόησης μεταξύ Σαμαρά-Μπακογιάννη αλλά θέλησε να μείνει αμέτοχος στην παρούσα φάση αφού δεν υπάρχει τίποτα επίσημο. Πάντως κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σημειώνουν με νόημα ότι «τίποτα δεν έχει οριστικά κλείσει ακόμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα