Διαβαθμισμένα SMS για τα τάγματα εφόδου – Λαγός σε Πατέλη: «Θα φάνε γερό πέσιμο τα κομμούνια σήμερα στο Πέραμα»

Με διαβαθμισμένα μηνύματα στα κινητά τους τηλέφωνα ειδοποιούνταν τα μέλη των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, όπως πλέον ξεκάθαρα προκύπτει στη δικογραφία, μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου κατηγορουμένων.

Τα μηνύματα συνοδεύονταν από χαρακτηρισμούς όπως «απόρρητο», «άκρως εμπιστευτικό» ή «αδιαβάθμητο». Μηνύματα με τέτοια διαβάθμιση… ασφαλείας έχουν ανασυρθεί από το κινητό τηλέφωνο του κατηγορουμένου και ήδη προφυλακισμένου για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γιάννη Καζαντζόγλου:

Πρώτο SMS, 4/7/2012: «Απαντες από τις 15.00 το μεσημέρι έως τις 17.00 το απόγευμα στα γραφεία μας (απόρρητο μήνυμα)».

Δεύτερο SMS, στις 6/7/2012: «Αύριο Σάββατο 10.00′ π.μ. στα γραφεία της Νίκαιας. Μηχανοκίνητη πορεία. Παρακαλείσθε όσοι έχετε μηχανάκια να τα φέρετε» (αδιαβάθμητο μήνυμα).

Τρίτο SMS, στις 7/7/2012: «Δευτέρα 17.30′ άπαντες στα γραφεία της ΤΟ Νίκαιας θα μεταβούμε μαζικά στο σημείο – αναχώρηση 18.20′ (μήνυμα άκρως εμπιστευτικό)».

Σε επιφυλακή ετοιμότητας είχε κληθεί ο Καζαντζόγλου, όπως προκύπτει από μήνυμα στο κινητό του, αλλά και email από την οργάνωση Νίκαιας, στις 12 Σεπτεμβρίου 2013, πριν από την επίθεση στα μέλη του ΚΚΕ, στο Πέραμα. Το μήνυμα ανέφερε «επιφυλακή ετοιμότητας» και ακριβώς το ίδιο είχε λάβει δύο λεπτά αργότερα εκείνο το βράδυ και ο κατηγορούμενος Κωνσταντίνος Κορκοβίλης.

Το ίδιο βράδυ, όμως, ο πυρηνάρχης της Νίκαιας και ήδη προφυλακισμένος Γιώργος Πατέλης, που λογοδοτούσε στον προφυλακισμένο βουλευτή Λαγό, φαίνεται ότι τον είχε ενημερώσει σχετικά με την κινητοποίηση και την επικείμενη επίθεση στα μέλη του ΚΚΕ. Αυτό προκύπτει από το SMS που είχε στείλει ο Λαγός στον Πατέλη: «Και πολύ καλά έκανες. Παρεμπιπτόντως μάλλον θα φάνε γερό πέσιμο τα κομμούνια σήμερα στο Πέραμα. Εχουν βγει εκεί και βάφουν και μάζεψε ο Τάσος καμιά 30άρα και πάνε από κει». Σε δεύτερο μήνυμά του, ο Λαγός ενημερώνει τον Πατέλη: «Οχι, θα καθαρίσουν αυτοί. Αρα είχαν γενική κινητοποίηση». Μάλιστα, το όπλο-ιδιοκατασκευή που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στο Πέραμα από τους χρυσαυγίτες, όπως προκύπτει από τη δικογραφία, εντοπίσθηκε λίγο αργότερα κρυμμένο στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στο Πέραμα, σε έρευνα που έγινε παρουσία εισαγγελέα.

Η ειδοποίηση του τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής που κατέληξε στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα τη νύχτα της 17ης προς 18η Σεπτεμβρίου έγινε με SMS που ανασύρθηκε από το κινητό του Καζαντζόγλου, αλλά και αναφέρουν στις απολογίες τους τόσο ο δολοφόνος Γ. Ρουπακιάς όσο και ο κατηγορούμενος Γ. Αγγος: «Ολοι τώρα τοπική όσοι είσαστε κοντά. Δεν θα περιμένουμε μακρινούς. Τώρα».
Πηγή τα ΝΕΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα