Διαδηλωτές απαιτούν από τη Village Voice να σταματήσει τις ροζ διαφημίσεις

Ανάμεσα τους και ο Τζον Μπάφαλο Μέιλερ, γιος του συνιδρυτή της νεοϋορκέζικης εφημερίδας Νόρμαν Μέιλερ. Υποστηρίζουν ότι οι συγκεκριμένες ροζ διαφημίσεις συνδέονται με πορνογραφία ανηλίκων και τράφικινγκ.

Περίπου 100 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της εφημερίδας χθες στο East Village της Νέας Υόρκης με αίτημα το κλείσιμο της ιστοσελίδας Backpage.com που ανήκει στη μητρική εταιρία της εφημερίδας. Οι διαδηλωτές που παρέδωσαν και 200.000 online υπογραφές για το ζήτημα, υποστηρίζουν ότι η ιστοσελίδα περιέχει διαφημίσεις που έχουν σχετιστεί με παιδική πορνογραφία και τράφικινγκ παιδιών.

«Αυτή ήταν μια προοδευτική εφημερίδα, μια λαϊκή εφημερίδα και να τη βλέπω να χάνει την αξιοπιστία της είναι λυπηρό», είπε ο Μέιλερ στο Associated Press, προσθέτοντας ότι ο πατέρας του «δεν θα το ενέκρινε αυτό με τίποτα».

Σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Εισαγγελέων των ΗΠΑ η ιστοσελίδα Backpage είναι η κορυφαία ιστοσελίδα ανθρώπινου τράφικινγκ στις ΗΠΑ, καταγράφοντας 50 περιπτώσεις σε 22 πολιτείες. Το κλείσιμο της ιστοσελίδας έχουν ζητήσει 19 γερουσιαστές, 51 εισαγγελείς και πολλές οργανώσεις και ειδικοί σε θέματα τράφικινγκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη χρονιά μετά την κατάργηση των ροζ διαφημίσεων από την ιστοσελίδα Craigslist το χρηματικό ποσό που δαπανήθηκε στις διαδικτυακές διαφημίσεις πορνείας μειώθηκε περισσότερο από 50% σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας media αναλυτών και συμβούλων AIM Group.

Keywords
Τυχαία Θέματα