«Δεν δημιουργεί προβλήματα» λέει για την Άνγκελα Μέρκελ ο Φρανσουά Ολάντ

Ως μία «ισχυρή προσωπικότητα», που όμως «δεν δημιουργεί προβλήματα», περιγράφει την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Σε δηλώσεις του στο γαλλικό περιοδικό Marianne που κυκλοφορεί το Σάββατο, Ολάντ υποστηρίζει πως «αντίθετα απ’ ό,τι λέγεται» οι σχέσεις του μαζί της «δεν είναι κακές».

«Κατάλαβα γρήγορα την προσωπικότητά της, ισχυρή αλλά χωρίς να δημιουργεί προβλήματα. Ξέρεις αυτό που θέλει και έχει την αίσθηση του συμβιβασμού, κρατώντας ταυτόχρονα τη θέση της» αναφέρει ο Γάλλος πρόεδρος.

«Αντίθετα απ’

ό,τι λέγεται, οι σχέσεις μας δεν είναι κακές» προσθέτει. Σύμφωνα με τον Ολάντ, στην Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, στις 28 και 29 Ιουνίου, η καγκελάριος «έπαιξε ένα πολύτιμο ρόλο». «Κατάλαβε ότι έπρεπε να μετακινηθεί απέναντι στην Ιταλία και την Ισπανία, οι οποίες χρησιμοποίησαν την αδυναμία τους ως δύναμη» σημειώνει.

Όσο για τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ο Γάλλος πρόεδρος λέει ότι «είναι πολύ καταρτισμένος, πολύ ενημερωμένος, αλλά είναι κατ’ αρχάς ένας Αμερικανός με συνείδηση της ισχύος των ΗΠΑ».

Σύμφωνα με τον Ολάντ, ο Μπαράκ Ομπάμα «υπήρξε ένας συμπαραστάτης (των θέσεων της Γαλλίας στους κόλπους της ΕΕ) επειδή έχει ανάγκη την ανάπτυξη στην Ευρώπη για να ανακάμψει η δραστηριότητα στη χώρα του».

Σχετικά με τη ζωή στο Μέγαρο των Ηλυσίων, το περιοδικό αναφέρει πως ο νέος πρόεδρος «αναδιοργάνωσε» το γραφείο του για να το κάνει πιο φιλικό. «Χρειάζεται χρόνος για να οικειοποιηθείς ένα τέτοιο μέρος. Είναι δύσκολο να το κάνεις προσωπικό» υποστηρίζει ο Ολάντ, ο οποίος επέλεξε να συνεχίσει να κατοικεί στο παρισινό διαμέρισμα που μοιράζεται με τη σύντροφό του Βαλερί Τριερβελέρ.

«Όταν εγκαταστάθηκα εδώ, γνώριζα δύο πράγματα που τα γεγονότα μού επιβεβαίωσαν. Κατ’ αρχάς, τα διεθνή απορροφούν. Με την καλή έννοια του όρου. Δεν αγνοούσα ότι θα είχα πολλά διεθνή καθήκοντα, αλλά δεν είχα φανταστεί πόσο συναρπαστικό είναι» τονίζει.

«Το κύριο μέρος του προεδρικού χρόνου είναι ευρωπαϊκό και διεθνές. Κερδίζεις σε κύρος, αλλά αυτή η προαγωγή δημιουργεί απόσταση και μπορεί να προκαλέσει στους Γάλλους ένα αίσθημα απομάκρυνσης, ακόμη και εγκατάλειψης» αναγνωρίζει.
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα