Δεν αποκλείει «δόση – μαμούθ» 44 δισ. για την Ελλάδα ο Σόιμπλε

Δεν αποκλείει τη συγχώνευση τριών δόσεων του δανείου, ώστε να δοθεί προς την Ελλάδα μία «σούπερ δόση» 44 δισ. ευρώ, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μολονότι υπογραμμίζει ότι κάτι τέτοιο δεν αποτελεί πρωτοβουλία της γερμανικής κυβέρνησης. Συζητήθηκε ωστόσο, αποκάλυψε την Τρίτη ο Σόιμπλε με τον γάλλο ομόλογό του Πιέρ

Μοσκοβισί. «Αποτελεί μέρος μιας γενικότερης συζήτησης και βεβαίως συζητήθηκε στη συνάντησή μου με τον συναδελφό μου Μοσκοβισί το πρωί».  Νωρίτερα σήμερα, η γερμανική εφημερίδα Bild επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές δημοσίευσε σενάρια για συγχώνευση τριών δόσεων προς την Ελλάδα, ύψους άνω των 44 δισ. ευρώ, και καταβολή τους σε μία.

Αναφορικά με αυτά τα σενάρια ο Σόιμπλε δήλωσε: «Δεν είναι κάτι για το οποίο η κυβέρνηση αγωνίζεται. Ωστόσο είναι πραγματικότητα. Υπάρχουν δύο δόσεις οι οποίες έπρεπε να είχαν δοθεί (στο τέλος Ιουνίου, στο τέλος Σεπτεμβρίου) και μια για το τέλος Δεκεμβρίου».
Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών συμπλήρωσε ότι «η συζήτηση περί συγχώνευσης των δόσεων κάνει τον μηχανισμό ελέγχου πολύ σημαντικό».
Πηγή τα ΝΕΑonline

——————————————————-
Διαβάστε ακόμα: Σε μία δόση, ύψους 44 δισ. ευρώ, θέλει η Γερμανία να καταβληθεί η βοήθεια προς την Ελλάδα
——————————————————-

Keywords
Τυχαία Θέματα