Χιόνια στην Αττική – Κλειστά σχολεία και προβλήματα στις μετακινήσεις

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται η χώρα με χιόνια και πολικές θερμοκρασίες. Κλειστός λόγω χιονιού και ομίχλης είναι ο περιφερειακός της Πεντέλης από το 414 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο ώς τον Άγιο Πέτρο. Έκλεισε και η λεωφόρος Διονύσου από το χωριό Ανατολή προς Διόνυσο.

Κλειστά είναι τα σχολεία σε Διόνυσο, Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Ερυθρές, Βίλια, Αφίδνες και Χασιά, ενώ δεν θα λειτουργήσουν τα Αρσάκεια Εκάλης. Νιφάδες χιονιού πέφτουν

στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στον Πειραιά, ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 5 βαθμούς Κελσίου.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Κατσιμιδίου-Αγ. Μερκουρίου στον Ωρωπό.

Κλειστή για τα βαρέα οχήματα είναι η παλιά εθνική οδός Αθηνών-Θηβών, από το 4ο χλμ προς Θήβα, με αλυσίδες επιτρέπεται η κυκλοφορία για τα ΙΧ αυτοκίνητα.

Εν τω μεταξύ, κλειστή είναι από την Δευτέρα η λεωφόρος Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ προς το καζίνο.

Συνθήκες ολικού παγετού επικρατούν στη Δυτική Μακεδονία και ο υδράργυρος δεν προβλέπεται να «σκαρφαλώσει» πάνω από το μηδέν. Το πρωί το θερμόμετρο έδειξε -6 βαθμούς Κελσίου στη Φλώρινα και -5 στην Κοζάνη.

Tσουχτερό κρύο επικρατεί και στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία. Στη Θεσσαλονίκη το πρωί το θερμόμετρο έπεσε στους 0 βαθμούς, ενώ αρνητικές θερμοκρασίες καταγράφηκαν σε Πολύγυρο (-5), Κιλκίς (-4), Σέρρες (-2) και Βέροια (-2).

«Βουτιά» στους -10 βαθμούς έκανε το θερμόμετρο στο Νευροκόπι, ενώ τσουχτερό κρύο επικρατεί και στη Θράκη, όπου το θερμόμετρο το πρωί έδειξε -4 βαθμούς σε Αλεξανδρούπολη και Σουφλί.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται, λόγω του παγετού, η κυκλοφορία των οχημάτων στους επαρχιακούς δρόμους Φλώρινας – Καστοριάς, μέσω Βίγλας και Βιτσίου.

Ομαλά διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο των νομών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, στο νομό Πέλλας, αλλά και στους νομούς Φλώρινας και Γρεβενών.

Κλειστό παραμένει το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας, ενώ ανοιχτός είναι ο δρόμος από τη Νάουσα, προς το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια.

Μετά τις 9 το πρωί θα ανοίξουν τα σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας, με απόφαση των δημάρχων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Τα σχολεία στο Αμύνταιο και τη Φλώρινα θα ξεκινήσουν στις 9 π.μ. και στα Γρεβενά στις 9:30π.μ.
Πυκνή χιονόπτωση και στο οροπέδιο Λασιθίου στην Κρήτη.
Σε χαμηλά επίπεδα θα διατηρηθεί και αύριο, Τετάρτη, η θερμοκρασία, ενώ αναμένεται να σημειωθεί ισχυρός παγετός, ο οποίος κατά τόπους θα είναι ολικός.
Πηγή in.gr

———————————–
Διαβάστε ακόμα: Έκτακτα μέτρα για τους άστεγους λόγω ψύχους

Keywords
Τυχαία Θέματα