Αρση ασυλίας της Ελένης Ζαρούλια ζητεί ο Αρειος Πάγος

Την άρση της ασυλίας ακόμη δύο βουλευτών της Χρυσής Αυγής, της Ελένης Ζαρούλια, σύζυγο του ήδη προφυλακισμένου σε ειδική πτέρυγα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, Νίκου Μιχαλολιάκου και του βουλευτή Κορινθίας, Στάθη Μπούκουρα, ζητεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Τα αιτήματα για άρση της ασυλίας των δύο βουλευτών διαβιβάστηκαν στο υπουργείο Δικαιοσύνης

το οποίο με τη σειρά του θα τα διαβιβάσει στη Βουλή.

Η άρση ασυλίας της Ελένης Ζαρούλια ζητείται για παράνομη κατοχή πυρομαχικών, λόγω της σφαίρας των 7,65 mm που είχε βρεθεί σε ταξιδιωτικό σάκο που μετέφερε, στη διάρκεια επίσκεψής της στο σύζυγό της, Νίκο Μιχαλολιάκο, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της αναφέρεται ότι στις 30 Σεπτεμβρίου 2013 και περί ώρα 16.40 και κατά την επίσκεψή της στα κρατητήρια της ΔΑΕΒ εντοπίστηκε στην πλαϊνή θήκη ταξιδιωτικού σάκου ένα «φυσίγγιο με ενδείξεις πυθμενίου “Geco 7,65”…».

Όταν η Βουλή άρει την ασυλία της Ελένης Ζαρούλια, θα λογοδοτήσει για τα αδικήματα της παράνομης κατοχής πυρομαχικών και της εισαγωγής αυτών σε κρατητήρια.

Όσον αφορά στην άρση της ασυλίας του Στάθη Μπούκουρα, ζητείται προκειμένου να δικαστεί για τα αδικήματα της εξύβρισης, της απειλής κατά συναυτουργία και της κακόβουλης βλασφημίας, αφού, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο ίδιος και άλλα άτομα επιτέθηκαν στο δήμαρχο Κορίνθου.

Η επίθεση είχε γίνει στις 28 Ιανουαρίου 2012 στα Εξαμίλια Κορινθίας.
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα