Απαγορεύτηκε η διοργάνωση του Gay Pride στο Βελιγράδι

Με βάση εκτιμήσεις και συστάσεις των υπηρεσιών ασφαλείας, η κυβέρνηση της Σερβίας αποφάσισε να απαγορεύσει τη διοργάνωση του pride parade, που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο στο Βελιγράδι.

Η απόφαση ελήφθη λόγω των σοβαρών απειλών κατά της ειρήνης και της ασφάλειας των πολιτών, είπε ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς.

«Πιστεύουμε αυτή τη στιγμή ότι η Σερβία δεν χρειάζεται συγκρούσεις και θύματα και γι’ αυτό κι έχουμε απαγορεύσει όλες τις συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί για τις 6 Οκτωβρίου, συμπεριλαμβανομένης και της παρέλασης ομοφυλοφίλων που είναι τμήμα του Pride Parade» δήλωσε ο κ. Ντάτσιτς στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ.

Σύμφωνα με τον Ντάτσιτς, απαγορεύτηκε και η διεξαγωγή των συγκεντρώσεων ομάδων που αντιτίθενται στη διοργάνωση της παρέλασης, προκειμένου να διαφυλαχθεί η έννομη τάξη.

«Η απόφαση αυτή δεν αντίκειται στα δικαιώματα κανενός. Η απόφαση αυτή αποτελεί ενός είδους λύση για την προστασία της ασφάλειας των κατοίκων του Βελιγραδίου και της αποφυγής πιθανών συγκρούσεων και διαμαχών, που ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο διπλωματικές και προξενικές αποστολές άλλων χωρών και φυσικά -πάνω απ’ όλα- αφορά την προστασία της ζωής των πολιτών και των αστυνομικών» συμπλήρωσε ο υπουργός Εσωτερικών.
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα