Αντιφατικές δηλώσεις για το ελληνικό χρέος στο «παραπέντε» του Eurogroup

Αμφίσημες δηλώσεις για την Ελλάδα στο «παραπέντε» του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ (Eurogroup) αποκαλύπτουν τις διαφορές στρατηγικής μέσα στην Ευρωζώνη.

Την ελπίδα και την επιθυμία να επιτευχθεί την Τρίτη μια ευρωπαϊκή συμφωνία για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους  εξέφρασε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί. «Ελπίζω και επιθυμώ να καταλήξουμε σε συμφωνία για το ελληνικό χρέος», τόνισε.

Αντιθέτως

η υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας Γιούτα Ουρπιλάινεν δήλωσε επίσης την Τρίτη ότι δεν είναι βέβαιη πως οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα εγκρίνουν την καταβολή της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup.

«Δεν είμαι καθόλου βέβαιη ότι θα συμβεί αυτό. ΧρειΔεν είναι σίγουρη η έγκριση της δόσηςάζεται περισσότερη ενημέρωση πριν από τη λήψη μίας απόφασης, κατά συνέπεια, το θέμα είναι ανοικτό», δήλωσε στους δημοσιογράφους η υπουργός Οικονομικών έπειτα από κοινοβουλευτική ενημερωτική συνεδρίαση.

Η Γιούτα Ουρπιλάινεν επανέλαβε ότι η Φινλανδία είναι έτοιμη να δώσει στην Ελλάδα περισσότερο χρόνο για την επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων, αλλά τόνισε ότι αποκλείεται μία αναδιάρθρωση του χρέους της.
Πηγή tovima.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα