Αν δεν υπήρχε ο ΣΚΑΙ έπρεπε να τον εφεύρει η κυβέρνηση

Πάλι θα διαψευστεί ο Άδωνης, διότι ο φάκελος του καναλιού είναι άρτιος, τεχνικά και νομικά

Είναι αυτονόητο λοιπόν ότι από την ύπαρξη του ΣΚΑΙ μόνο όφελος έχει να αποκομίσει η κυβέρνηση… Αφού η σκληρή κριτική που της ασκεί μετατρέπεται αυτόματα σε κέρδος!

Το κανάλι του Φαλήρου όμως, δεν έκρυψε ποτέ τη φιλελεύθερη στάση του… Από την ίδρυσή του υπηρετεί πιστά τη συγκεκριμένη γραμμή όπως συμβαίνει σε όλα τα μεγάλα και σοβαρά Μέσα του κόσμου.

Η Ελλάδα

όμως, δεν είναι Τουρκία που κλείνει εφημερίδες και φυλακίζει δημοσιογράφους, όπως ενδεχομένως θα επιθυμούσε ο κ. Γεωργιάδης που έκανε δηλώσεις για την τύχη του καναλιού… Η Ελλάδα είναι δημοκρατική χώρα, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σέβεται την ελευθερία του λόγου και την αντίθετη άποψη.

Επί της ουσίας λοιπόν, ο φάκελος της υποψηφιότητας του ΣΚΑΙ που κατατέθηκε πρώτος ήταν έτοιμος από το Πάσχα… Φέρει την υπογραφή του Κιμπουρόπουλου και της νομικής υπηρεσίας του καναλιού όπως γράφαμε από τότε (δείτε εδώ) και επιβεβαιώνεται από το σημερινό ρεπορτάζ, αφού όπως προκύπτει είναι πλήρης και άρτιος, τόσο νομικά όσο και τεχνικά. Άλλωστε δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά, διότι πρόκειται για εν ενεργεία σταθμό με υψηλού κόστους εγκαταστάσεις και επενδύσεις που στον ιδιωτικό τομέα – εξαιρώντας δηλαδή την ΕΡΤ, συγκρίνεται μόνο με ευρωπαϊκά και αμερικανικά δίκτυα.

Με άλλα λόγια πρόκειται για έναν ραδιοτηλεοπτικό φορέα με σοβαρό ενημερωτικό εκτόπισμα που δεν υπάρχει αντίστοιχος στην Ελλάδα (με εξαίρεση πάντα την ΕΡΤ), δεδομένου ότι το MEGA όπως όλα δείχνουν βγαίνει εκτός ανταγωνισμού.

Κατά συνέπεια είναι απαράδεκτες και προκλητικές οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ… Όχι μόνο γιατί θα διαψευστεί πανηγυρικά για άλλη μια φορά… Αλλά και επειδή παρεμβαίνει κατά αυτόν τον τρόπο σε μια διαδικασία που είναι σε εξέλιξη και προβλέπεται από τους νόμους και το Σύνταγμα. Στην οποία μάλιστα η κυβέρνηση δεν έχει καμία δυνατότητα παρέμβασης.

Αντίθετα όμως, έχουν πρόσβαση οι ίδιοι υποψήφιοι, γεγονός που διασφαλίζει επιπλέον τη διαδικασία και την καθιστά, αντικειμενική αδιάβλητη και διαφανή.

The post Αν δεν υπήρχε ο ΣΚΑΙ έπρεπε να τον εφεύρει η κυβέρνηση appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα