«Από κόσκινο» τα σκυλιά που θα επιστρατεύει το ΥΠΟΙΚ σε αεροδρόμια και λιμάνια

Με τη βοήθεια ειδικών σκυλιών προγραμματίζει να «σκανάρει» στο εξής το υπουργείο Οικονομικών λιμάνια και αεροδρόμια για μετρητά που ετοιμάζονται να μεταφερθούν στο εξωτερικό.

Ήδη έχει συγκροτηθεί επιτροπή, η οποία θα αξιολογήσει και θα «προσλάβει» τέσσερις σκύλους που θα ανιχνεύουν τις αποσκευές των επιβατών στις πύλες εξόδου της χώρας για να εντοπίσουν τα ευρώ, που προορίζονται για το εξωτερικό.

Ειδικότερα, η ΓΓΔΕ στρέφεται για την απόκτηση των 4 σκύλων στη γερμανική αγορά με το ενδιαφέρον να συγκεντρώνουν ο γερμανικός πειμενικός, τα λαμπραντόρ ή τα Μαλινουά. Επίσης, οι σκύλοι

θα πρέπει να είναι απολύτως υγιείς, ηλικίας από 12 έως 24 μηνών και να έχουν περάσει επιτυχώς μια σειρά από ιατρικές εξετάσεις.

Να θυμίσουμε πως δεν επιτρέπεται η μεταφορά στο εξωτερικό μετρητών άνω των 2.000 ευρώ ανά φυσικό πρόσωπο και στις εξόδους της χώρας προβλέπονται έλεγχοι για την τήρηση του σχετικού ορίου.

Αναλυτικά τα κριτήρια επιλογής των σκύλων, όπως τα δημοσιοποιεί στην απόφασή του το υπουργείο Οικονομικών:

1. Να προέρχονται κατά προτίμηση από τις φυλές Γερμανικός Ποιμενικός, Λαμπραντόρ ή Μαλινουά.

2. Να είναι κατά προτίμηση ηλικίας 12 έως 24 μηνών.

3. Να φέρουν σήμανση με ηλεκτρονική ταυτοποίηση (μικροτσίπ).

4. Να είναι εφοδιασμένοι α) με βιβλιάριο υγείας για τους σκύλους που προέρχονται από το εσωτερικό και β) διαβατήρια ΕΕ για αυτούς που προέρχονται από το εξωτερικό, στα οποία θα περιέχονται οι εμβολιασμοί και οι αποπαρασιτώσεις υπογεγραμμένα από κτηνίατρο καθώς και ο αριθμός του ηλεκτρονικού εμφυτεύματος (μικροτσίπ).

5. Να έχουν εμφανές και ανεπτυγμένο το ένστικτο της ανίχνευσης – ανεύρεσης (ένστικτο καταδίωξης » pray drive) και επαναφοράς (retrieve)σε όλους τους χώρους όπου θα δοκιμάζονται με διάφορα παιχνίδια η άλλα αντικείμενα (μπαλάκια, σωλήνες, κλπ).

6. Να είναι κοινωνικοποιημένοι, ισορροπημένοι και χωρίς φοβίες σε ανοικτούς ή κλειστούς χώρους, με ικανότητα να προσαρμόζονται εύκολα σε οποιοδήποτε περιβάλλον και με ένδειξη φυσιολογικής συμπεριφοράς απέναντι στους ανθρώπους.

7. Να είναι ψυχολογικά υγιείς και να μην παρουσιάζουν νεύρα ή νευρωτικό χαρακτήρα.

8. Να έχουν χαμηλή παρόρμηση εκδήλωσης του ενστίκτου προστασίας (defense drive).

9. Να είναι απόλυτα υγιείς.
Πηγή ethnos.gr

The post «Από κόσκινο» τα σκυλιά που θα επιστρατεύει το ΥΠΟΙΚ σε αεροδρόμια και λιμάνια appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα