Αξιωματούχος Βρυξελλών: «Θα πάμε για σκι και μετά ξανασυζητάμε – Δισεκατομμύρια μακριά Ελλάδα και τρόικα»

Με μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση για την τρέχουσα αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος κορυφαίος κοινοτικός αξιωματούχος κατά την ενημέρωση που έγινε το απόγευμα της Τρίτης στις Βρυξέλλες ενόψει του Eurogroup της Πέμπτης 14 Νοεμβρίου.

Και όχι μόνο αυτό αλλά επανέλαβε με κατηγορηματικό τρόπο ότι οποιαδήποτε συζήτηση για ελάφρυνση του ελληνικού δημοσίου χρέους δεν πρόκειται να ξεκινήσει πριν από τις αρχές του Ιουνίου

2014, δηλαδή σαφώς μετά τις ευρωεκλογές της 22ας Μαϊου.

Ο συγκεκριμένος αξιωματούχος, που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας, είπε ότι η πρόοδος στην αξιολόγηση είναι αργή και ότι δεν υπάρχει ακόμη σαφής εικόνα για το ποιες θα είναι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδος για το 2014. «Η Ελλάδα και η τρόικα βρίσκονται ακόμη δισεκατομμύρια μακριά, χιλιόμετρα μακριά, επί των δημοσιονομικών μέτρων και του δημοσιονομικού κενού του 2014» φέρεται να είπε ερωτηθείς σχετικά με το τι ακριβώς συμβαίνει και υπάρχει τέτοια καθυστέρηση.

Από την τοποθέτηση αυτή του κοινοτικού αξιωματούχου, ο οποίος διαδραματίζει καίριο ρόλο στην ελληνική υπόθεση, αντιλαμβάνεται κανείς ότι το κλίμα για τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα δεν θα είναι ανέφελο την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, σε μία στιγμή που διαφαίνεται ότι αναπτύσσονται και διαφορετικές γραμμές στους κόλπους της τρόικας επί του ελληνικού προγράμματος.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας απαντώντας στο αξιωματούχο των Βρυξελλών δήλωσε: «Οποιος έκανε αυτή τη δήλωση η οποία δεν αντανακλά τις δημιουργικές συζητήσεις που έχουμε με την τρόικα να έχει το θάρρος της γνώμης του να το πει με το όνομά του. Δεν μας χωρίζουν μίλια, μας χωρίζουν μέτρα».
Αθανασόπουλος Αλ. Άγγελος
Πηγή tovima.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα