Sewol: Συγκλονίζει η εικόνα επιβάτη που προσπαθεί να σπάσει το τζάμι (βίντεο)

Περισσότερες από δύο εβδομάδες μετά την τραγωδία του πλοίου Sewol στη Νότια Κορέα, ανατριχίλα προκαλούν τα ντοκουμέντα που έρχονται το ένα μετά το άλλο στη δημοσιότητα και αποτυπώνουν τις δραματικές ώρες των επιβατών λίγο πριν βυθιστεί.

Σε ένα ακόμη βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο ένας παγιδευμένος επιβάτης καταβάλλει απεγνωσμένες προσπάθειες να σπάσει με τα χέρια το τζάμι από το φινιστρίνι με τους διασώστες να βρίσκονται από την άλλη πλευρά.

Αλλο ένα βίντεο που καταγράφηκε από το κινητό

τηλέφωνο μαθητή που επέβαινε στο πλοίο

ακούγεται να ρωτά: «Γινόμαστε Τιτανικός»;, ενώ ένας άλλος μαθητής, που μάλλον δεν έχει αντιληφθεί ότι το πλοίο θα αρχίσει σύντομα να βυθίζεται φωνάζει «Εχει πλάκα!»

Στα στιγμιότυπα που ανασύρονται από τα κινητά τηλέφωνα των επιβατών του μοιραίου Sewol μία φωνή μπορεί να ακουστεί από το μεγάφωνο του πλοίου, λέγοντας στους επιβαίνοντες να παραμείνουν στις θέσεις τους, καθώς έτσι θα είναι ασφαλέστεροι. Αλλά όσο το πλοίο βυθίζεται και η φωνή επαναλαμβάνει την παραπάνω οδηγία, ο πανικός διαχέεται…

Ορισμένοι εκ των επιβατών συνειδητοποιούν ότι έρχεται το τέλος και στέλνουν χαιρετισμούς στις οικογένειές τους. «Μοιάζει να έρχεται το τέλος», φωνάζει ένα αγόρι σε κινητό που κρατά ένας από τους συμμαθητές του.

Πριν τελειώσει, ένα άλλο παιδί το διακόπτει φωνάζοντας: «Μαμά, μπαμπά, σας αγαπώ».

Μεταξύ των sms, των φωτογραφιών και των βίντεο από το μοιραίο πλοίο, το τελευταίο αυτό στιγμιότυπο αυτό των δεκαπέντε λεπτών δείχνει τις πιο δραματικές μαρτυρίες.

«Είναι μακράν η πιο σπαρακτική σκηνή που έχω δει στα 27 χρόνια της καριέρας μου», δήλωσε ο βετεράνος παρουσιαστής Choi Seung-ho, ο οποίος παρουσίασε το βίντεο στο Newstapa, μία ιστοσελίδα που διαχειρίζεται το Κορεατικό Κέντρο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας. Το καλωδιακό κανάλι JTBC παρουσίασε επίσης το βίντεο αυτό σε μία πιο σύντομη εκδοχή του.

Το βίντεο του μαθητή ξεκινά στις 16 Απριλίου, στις 8.52 το πρωί. Ήταν τρία λεπτά προτού το πλοίο εκπέμψει το πρώτο σήμα κινδύνου…

Οι διασώστες συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό 92 αγνοουμένων. Οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από το ναυάγιο ανέρχονται στους 210.


Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα