O Τσίπρας αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για το χρέος

Task Force για τις επενδύσεις

Γράφει ο Πολιτικός

Αγώνα δρόμου για τη διευθέτηση του ζητήματος του χρέους ξεκινάει η κυβέρνηση με στόχο να κλείσει στο Eurogroup της 22ας Μαΐου η συνολική συμφωνία με τους δανειστές.

Ο Αλέξης Τσίπρας προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες προς την πλευρά ευρωπαίων ηγετών πιέζοντας για μία λύση

εντός των επόμενων ημερών και συγχρόνως ποντάρει πολλά στη συνεδρίαση του λεγόμενου Ουάσιγκτον Γκρουπ που θα γίνει στο διάστημα μεταξύ 11 και 13 Μαΐου στο περιθώριο της Συνόδου του G7 στο Μπάρι της Ιταλίας. Πάντως ακόμη και εάν στο Eurogroup δεν επιτευχθεί μία συνολική συμφωνία κυβερνητικές πηγές δεν αποκλείουν την πιθανότητα έως το τέλος του μήνα ή αρχές Ιουνίου να οριστεί έκτακτη συνεδρίαση του οργάνου για να λάβει αποφάσεις ακριβώς για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα και τα πρωτογενή πλεονάσματα. Κι αυτό διότι στις 7 Ιουνίου υπάρχει προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ που θα μπορούσε –αν έχουν κλείσει όλα τα ζητήματα- να αποφασίσει την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Συγχρόνως ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει να στείλει ένα μήνυμα φυγής προς τα μπρος για την κυβέρνησή του και γι’ αυτόν το λόγο στο υπουργικό συμβούλιο θα επισημάνει πως το βάρος θα πρέπει να πέσει στους τομείς της ανάπτυξης και των επενδύσεων με τον ίδιο να αναλαμβάνει κεντρικό ρόλο προς αυτήν την κατεύθυνση.

Σύμφωνα άλλωστε με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας προτίθεται να συγκροτήσει Task Force μία ειδική ομάδα για τις επενδύσεις στην οποία θα τεθεί ο ίδιος επικεφαλής. Στο πλαίσιο αυτό πηγαίνει τις επόμενες ημέρες στην Κίνα, για δεύτερη φορά σε διάστημα μικρότερο του ενός χρόνου όπου θα έχει επίσημες επαφές με την κινεζική πολιτική ηγεσία και συγχρόνως θα υπογράψει και επενδυτικό μνημόνιο για επέκταση των δραστηριοτήτων κινεζικών ομίλων στην Ελλάδα, όπως έχει συμβεί και με τον οικονομικό κολοσσό της Cosco. Στο περιθώριο της παραμονής του στο Πεκίνο ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποκλείεται να έχει και άλλες επαφές με ξένους ηγέτες, ανάμεσά τους και ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Πάντως προς το παρόν το Μαξίμου δεν επιβεβαιώνει κανένα επίσημο ραντεβού λέγοντας ότι το διπλωματικό γραφείο του πρωθυπουργού επεξεργάζεται ακόμη το πρόγραμμα Τσίπρα στην Κίνα.

The post O Τσίπρας αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για το χρέος appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα