O Ερντογάν κατηγορεί το Βέλγιο ότι είχε παραδώσει τον ένα τζιχαντιστή και τον άφησαν ελεύθερο

Ένας από τους τρεις βομβιστές αυτοκτονίας που συμμετείχαν την Τρίτη στην επίθεση στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, ο Ιμπραχίμ αλ Μπακράουι είχε συλληφθεί τον Ιούνιο του 2015 στη νότια Τουρκία και απελάθηκε στο Βέλγιο, όπου οι τοπικές αρχές τον άφησαν ελεύθερο, δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ένα από τα πρόσωπα που συμμετείχαν στην επίθεση στις Βρυξέλλες συνελήφθη τον Ιούνιο

του 2015 στο Γκαζιάντεπ. Απελάθηκε την 14η Ιουλίου 2015 αφού ενημερώθηκε η πρεσβεία του Βελγίου. Οι Βέλγοι μας είπαν ότι αφέθηκε ελεύθερος» δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με τον Ρουμάνο ομόλογό του, Κλάους Γιοχάνις, στην Άγκυρα.

Ο Τούρκος πρόεδρος επισήμανε ότι οι βελγικές αρχές δεν επιβεβαίωσαν τη διασύνδεσή του με τους τζιχαντιστές «παρά τις προειδοποιήσεις μας», ωστόσο δεν διευκρίνισε την ταυτότητα του προσώπου.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, υψηλόβαθμος Βέλγος αξιωματούχος, επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για τον Ιμπραχίμ αλ Μπακράουι, τον οποίο έχουν αναγνωρίσει επίσημα οι βελγικές αρχές ως έναν από τους βομβιστές αυτοκτονίας του αεροδρομίου της βελγικής πρωτεύουσας.

«Αν και τους ενημερώσαμε ότι αυτό το πρόσωπο ήταν ένας ξένος εξτρεμιστής τρομοκράτης, οι βελγικές αρχές δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις διασυνδέσεις του με την τρομοκρατία» υπογράμμισε ο Ερντογάν.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μπακράουι απελάθηκε στο Βέλγιο μέσω της Ολλανδίας, ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί πότε ο Μπακράουι παραδόθηκε στις βελγικές αρχές.
Πηγή avgi.gr

The post O Ερντογάν κατηγορεί το Βέλγιο ότι είχε παραδώσει τον ένα τζιχαντιστή και τον άφησαν ελεύθερο appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα