NOVA-ΠΣΑΤ 5-0: Το παρασκήνιο και η απάντηση κόλαφος του καναλιού στους δημοσιογράφους εν όψει του ντέρμπι της Κυριακής

Η «καινοτομία» της συνδρομητικής τηλεόρασης να εντάξει περιγραφές του ντέρμπυ αιωνίων της Κυριακής με πράσινο και κόκκινο σπήκερ δημιούργησε νέα δεδομένα στην αθλητική πιάτσα. Η NOVA πέραν της μετάδοσης από το δίδυμο δημοσιογράφων που έχει επιλέξει,  καινοτόμησε (sic) βάζοντας έναν βαμμένο πράσινο δημοσιογράφο να περιγράψει και έναν αντίστοιχο κόκκινο καλώντας τους συνδρομητές να επιλέξουν ποιά περιγραφή θέλουν να απολαύσουν! Τους ουδέτερους, τον καταπράσινο

ή τον κατακόκκινο; Οέο;

Μπροστά σε αυτό το νέο πεδίο ο Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών αντέδρασε αποστέλλοντας επιστολή ζητώντας ουσιαστικά από το συνδρομητικό κανάλι να ματαιώσει τον προγραμματισμό του.

Τι έκανε η NOVA; Έγραψε στα παλιότερα των υποδημάτων της το όργανο των αθλητικών με μια ανακοίνωση κόλαφο για τον τρόπο που λειτουργεί ο ΠΣΑΤ τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς για τους αθλητικούς τα περισσότερα που αναφέρει η NOVA ισχύουν και αυτό το ξέρουν όλοι στο αθλητικό σινάφι. Οι αθλητικοί έχουν πέσει θύματα των συμφερόντων, δεν αντέδρασαν δυναμικά όταν έπρεπε και οι περισσότεροι υπακούουν στα κελεύσματα των ισχυρών του χώρου. Ο οπαδικός Τύπος κυριαρχεί στο χώρο και οι αθλητικοί έχουν καταντήσει άτυπα Γραφεία Τύπου των ομάδων. Όσοι δε, αθλητικοί τολμούν να εκφράσουν ουδέτερη άποψη έχουν μείνει στο περιθώριο, αφού οι ομάδες ελέγχουν πλέον ακόμη και τον περιγραφέα κάθε μετάδοσης! Τον ΠΣΑΤ δε οι περισσότεροι αθλητικοί του έχουν γυρίσει την πλάτη, αφού θεωρούν πως τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε εκτροφείο βολέματος για την εκάστοτε παρέα που κυριαρχεί. Το χειρότερο για τους αθλητικούς είναι πως η επιστολή της NOVA στέλνει το μήνυμα ποιος είναι το αφεντικό στα ποδοσφαιρικά.

ΥΓ Για την ιστορία ο «πράσινος» περιγραφεύς είναι ο Κώστας Γκόντζος και ο «κόκκινος» ο Νίκος Γέμελος. Οι ουδέτεροι πλέον, δεν έχουν καμία σημασία.

Απολαύστε όμως στη συνέχεια την επιστολή και βγάλτε τα συμπεράσματα σας.

Εμείς στη Nova πρεσβεύουμε την δυνατότητα επιλογών, την καινοτομία και την τηλεοπτική εμπειρία, έννοιες που δεν πρέπει να συγχέονται με το επάγγελμα της δημοσιογραφίας. Αντιθέτως, το επάγγελμα αυτό το τιμούμε και το σεβόμαστε. Ο Όμιλος Forthnet εμπράκτως σέβεται και στηρίζει το δημοσιογραφικό επάγγελμα και όπως από τη θέση του Προέδρου του ΠΣΑΤ πιθανώς γνωρίζετε, περικλείει στους κόλπους του ένα δημοσιογραφικό οργανισμό με πολυάριθμο επιτελείο αθλητικών δημοσιογράφων που εργάζονται σε καθημερινή βάση για να παράγουν το αθλητικό περιεχόμενο των εκπομπών της Nova, τόσο στα κανάλια novasports, όσο και στο δικτυακό τόπο www.novasports.gr.

Με την εμπειρία επομένως που έχουμε στη μετάδοση αθλητικών γεγονότων, μας προκαλεί εντύπωση ότι αντιτίθεστε στη δυνατότητα επιλογών που παρέχουμε στο τηλεοπτικό κοινό στο επερχόμενο αγώνα ΠΑΟ-ΟΣΦΠ, «ανακαλύπτοντας» στη Nova την έννοια του «χρωματισμού» και τη διατάραξη της ηρεμίας του φίλαθλου κόσμου.

Σας διαβεβαιώνουμε λοιπόν πως οι εν λόγω δημοσιογράφοι που επιλέχθηκαν, θα κάνουν μια ψυχαγωγικού χαρακτήρα μετάδοση, με σκοπό να δ

Keywords
Τυχαία Θέματα