Ζολώτας,Φολέ,Μάγειρας - Οι άνθρωποι πίσω απο τον Βγενόπουλο

Μιχάλης Ζολώτας, Μιχάλης Φολέ και Κυριάκος Μάγειρας. Πρόκειται για τρεις ανθρώπους που βρίσκονται στο κατηγορητήριο της πολύκροτης υπόθεσης Focus.

Στενοί συνεργάτες του πάλαι ποτέ ισχυρού άνδρα της Marfin Laiki, Ανδρέα Βγενόπουλου, με τους οποίους διατηρούσε στενούς, επιχειρηματικούς δεσμούς.

Οι τρεις άνδρες, με σημαντικό επιχειρηματικό προφίλ και επιχειρηματικά ανοίγματα – ογκόλιθους. Οι δυο εξ αυτών, Μιχάλης Φολέ

και Μιχάλης Ζολώτας, βρίσκονται προ των πυλών της κυπριακής δικαιοσύνης, η οποία σήμερα, αποφάσισε την έκδοση ενταλμάτων σύλληψής τους.

Σημειώνεται ότι για τους Αντρέα Βγενόπουλο και Κυριάκο Μάγειρα, το Επαρχιακό Δικαστήριο, λαμβάνοντας υπόψη την ενδιάμεση απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου, αποφάσισε όπως δοθεί χρόνος στους συνηγόρους υπεράσπισης μέχρι τις 3 Νοεμβρίου για να διαβουλευθούν με τους πελάτες τους ως προς το κατά πόσον θα παρουσιαστούν ή όχι ενώπιον του Δικαστηρίου.

Μιχάλης Ζολώτας: Ένας Χιώτης στην Wall Street

Γόνος πλούσιας οικογένειας και πλοιοκτήτης τρίτης γενιάς. Ο Χιώτης, Ζολώτας έκανε γερό άνοιγμα στην διαχείριση πλοίων. Αφετηρία της πορείας του, το 2006 και η συνεργασία του με τον Χιώτη εφοπλιστή, Νικόλα Φιστέ. Οι δυο άνδρες ιδρύουν τη GrandUnion και την εισάγουν στο αμερικανικό χρηματιστήριο του NASDAQ.

Ακολουθεί η εξαγορά της Aries Maritime, σε συνεργασία με τον Νίκο Φιστέ. Η νέα εταιρεία τους μετονομάστηκε σε Newlead.

Ο εφοπλιστής, Μιχάλης Ζολώτας έχει πτυχίο μηχανολόγου μηχανικού από τις ΗΠΑ. Από έρευνα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Ελλάδος, τον Απρίλιο του 2014, προκύπτει πως Βγενόπουλος και Ζολώτας σχετίζονται ως φυσικά πρόσωπα και ως νομικά μέσω εταιρειών συμφερόντων τους (Zebra Holding Company, Morstan, Nominees Ltd , Pershing Nominees)

Κυριάκος Μάγειρας: Το γερό χαρτί των τραπεζών

Με οικονομικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και με μεταπτυχιακό τίτλο στο Shipping, Trade and Finance, ο Κυριάκος Μάγειρας εργάστηκε για 8 χρόνιας ως σύμβουλος επιχειρήσεων.

Διετέλεσε στέλεχος της National Westminster Bank και της Τράπεζας Πειραιώς.

Από το 1999 εργάσθηκε αρχικά στην Πειραιώς Prime Bank και στη συνέχεια στη Marfin Bank A.T.E., από το 2002 έως το 2004 ως Shipping Manager και από το 2005 ο Loans &Leverage Directo.

Ήταν επίσης Διευθύνων Σύμβουλος της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος. Είναι ο Corporate and Investments Banking Director του Ομίλου.

Μιχάλης Φολές: Ένα ακόμη γερό asset της Marfin

Διευθυντής στον Όμιλο Marfin ο Μιχάλης Φολές έχει στο ενεργητικό του σπουδές στο Πανεπιστήμιο University of La Verne, το οποίο βρίσκεται στην Καλιφόρνια.Ο Φολέ, μαζί με τους υπόλοιπους θεωρούνται ως άνθρωποι του στενού περιβάλλοντος του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα