Ζλάταν εναντίον Κριστιάνο: το στέμμα του βασιλιά ανήκει μόνο σε έναν!

Είναι η... μάχη που περιμέναμε να δούμε: Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και Κριστιάνο Ρονάλντο, σε ηλικία που άλλοι ποδοσφαιριστές είναι παλαίμαχοι, να τα δίνουν όλα και να... ξελασπώνουν Μίλαν και Γιουβέντους - Ναι, αλλά ποιος θα είναι ο βασιλιάς του καμπιονάτο;

Λίγο πριν από την επιστροφή του στους «ροσονέρι», τον περασμένο Δεκέμβριο ο Σουηδός είχε δώσει μια συνέντευξη το GQ Italia φροντίζοντας να ανάψει τη... φιτιλιά για τον «πόλεμο» με τον Πορτογάλο.

«Υπάρχει μόνο ένας Ρονάλντο και αυτός είναι Βραζιλιάνος»

είπε ο Ιμπραΐμοβιτς και συμπλήρωσε πώς για τον Κριστιάνο δεν θα μπορούσε να περιγραφεί ως «πρόκληση» η επιλογή του να παίξει ποδόσφαιρο στη Γιουβέντους. «Θα ήταν πρόκληση, αν πήγαινε στην ομάδα την εποχή που αγωνιζόταν στη Serie B» ήταν τα λόγια του.

Η μεγαλύτερη σπόντα του Σουηδού, πάντως, ήταν εκείνη που του... έριξε του 2019, όταν τότε ο Κριστιάνο είχε αρνηθεί να παραστεί στην εκδήλωση για τη «Χρυσή Μπάλα». «Ο Κριστιάνο θα κουράστηκε να βλέπει τον Μέσι να του παίρνει συνέχεια τη Χρυσή Μπάλα και έτσι αποφάσισε να μην πάει στην εκδήλωση...» είχε πει.

Ο Ρονάλντο προτιμά να μην απαντά με δηλώσεις, αλλά μέσα στο γήπεδο.

Η ουσία είναι πως τη φετινή σεζόν αμφότεροι έχουν αρχίζει... γκαζωμένοι στο πρωτάθλημα και αν συνεχίσουν έτσι θα ζήσουμε μεγάλη κόντρα ως το τέλος.

Τι συνέβη την Κυριακή; Ο Ιμπραΐμοβιτς με δύο δικά του γκολ έδωσε στη Μίλαν τη νίκη με 2-1 επί της Ουντινέζε, ενώ ο Ρονάλντο μπήκε ως αλλαγή, την ώρα που η Γιουβέντους ήταν στο 1-1 με τη Σπέτσια, έβαλε κι αυτός δύο γκολ και οι «μπιανκονέρι» επικράτησαν τελικά με 4-1. Ο Κριστιάνο έμεινε στον πάγκο καθώς περίπου είκοσι ημερες ήταν εκτός λόγω κορωνοϊού. Και όταν μπήκε στο γήπεδο ήταν σαν να μην πέρασε μέρα.

Μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος ύστερα από την καραντίνα, ο Ιμπραΐμοβιτς είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει μεγαλύτερη συμμετοχή σε γκολ στην Serie A: 19 συνολικά (14 γκολ και πέντε ασίστ).

«Τα πράγματα πάνε καλά. Πρέπει κάθε παιχνίδι να το παίζουμε σαν να είναι τελικός και μετά θα δούμε που θα φτάσουμε. Είμαστε η πιο νεανική ομάδα της Ευρώπης και εγώ ευθύνομαι που ανεβαίνει ο μέσος όρος ηλικίας. Αλλά αυτά τα παιδιά με κάνουν να νιώθω νεαρός. Δεν είναι ποτέ ικανοποιημένοι, θέλουν και άλλο, είτε στις προπονήσεις, είτε στους αγώνες» είπε ο Σουηδός μετά τη νίκη επί της Ουντινέζε.

«Ήμουν πάντα σε καλή κατάσταση. Δεν είχα συμπτώματα και ένιωθα καλά. Επέστρεψα για να κάνω αυτό που μου αρέσει, να παίζω ποδόσφαιρο. Ο Κριστιάνο γύρισε και αυτό είναι το πιο σημαντικό» ήταν τα λόγια του Ρονάλντο μετά την επανεμφάνισή του κόντρα στη Σπέτσια.

Τις τελευταίες οκτώ σεζόν η Γιουβέντους μονοπωλεί τον τίτλο στη Serie A, σε μια περίοδο που η Μίλαν αντιμετωπίζει ένα σωρό προβλήματα και δεν δείχνει ικανή να ανακάμψει. Για πρώτη φορά όλα αυτά τα χρόνια, οι «ροσονέρι» δείχνουν φέτος ό,τι μπορούν κάτι να καταφέρουν: θα είναι μια θέση στην πρώτη τετράδα, που και αυτή την έβλεπαν με το... κυάλι ή τα όνειρα φτάνουν ως την κατάκτηση του σκουντέτο; Ό,τι κι αν πετύχει, θα το οφείλει στον Ζλάταν.

Mετά από έξι αγωνιστικές στο πρωτάθλημα η Μίλαν είναι πρώτη με 16 βαθμούς, ενώ οι «μπιανκονέρι» στην τρίτη θέση με 12.

Ο Σουηδός είναι πρώτος στον πίνακα των σκόρερ έχοντας βάλει επτά, ενώ ο Πορτογάλος έχει πέντε, καθώς έχασε και το προηγούμενο διάστημα εξαιτίας του κορωνοϊού. Η μεταξύ τους αναμέτρηση αργεί καθώς θα τεθούν αντιμέτωποι στις 6 Ιανουαρίου στο «Σαν Σίρο».

Για τη Μίλαν θα είναι επιτυχία να τερματίσει στις πρώτες τέσσερις θέσεις. Αυτό, βέβαια, δεν θα είναι αρκετό για τον Ιμπραΐμοβιτς, o οποίος έχει κατακτήσει το σκουντέτο με τους «ροσονέρι» τη σεζόν 2010-11. Ήταν, δηλαδή, στη Μίλαν όταν πήρε το τελευταίο πρωτάθλημά της. Στα 39 του, δέκα χρόνια μετά, δείχνει το ίδιο... πεινασμένος όπως τότε!

Από την άλλη, ο Κριστιάνο έχει δύο τίτλους στη Serie A στις πρώτες δύο σεζόν του στο Τορίνο και ίσως θα έβλεπε με περισσότερη... πείνα το Τσάμπιονς Λιγκ. Μα στην προσωπική κόντρα του με τον Σουηδό θα κάνει τα πάντα για να βγει νικητής.

Μόνο που ο βασιλιάς της Serie A θα είναι ένας. Ποιος θα είναι αυτός που θα φορέσει το στέμμα;



Keywords
Τυχαία Θέματα