Ζητούν πάταξη της «πειρατείας» οι οδηγοί ταξί – Λύπη εκφράζει ο Βαφεάδης

Σε παγκύπρια δίωρη κινητοποίηση κατήλθαν από τις 7:00 το πρωί της Δευτέρας (2/10) οι οδηγοί ταξί.

Οι διαμαρτυρόμενοι ξεκίνησαν την πορεία τους από το Στάδιο ΓΣΠ και κατευθύνθηκαν προς τα φώτα Καλησπέρα, όπου πραγματοποιούν ολιγόλεπτη στάση, αποκόπτοντας για μερικά λεπτά τη λεωφοριολωρίδα. Στην περιοχή βρίσκονται μέλη της Αστυνομίας, για διασφάλιση της απρόσκοπτης διέλευσης των οχημάτων.

Ακολούθως, οι οδηγοί ταξί

κατευθύνθηκαν προς το Προεδρικό Μέγαρο, διαμέσου της λεωφόρου Αθαλάσσας.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστικών Ταξί Λευκωσίας Χαράλαμπος Αυγούστου, μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο ανέφερε ότι «είδαμε ότι έχουν υπόψη τους και θέλουν να βοηθήσουν και υπολογίζουμε ότι δώσαμε αρκετό χρόνο για να επανέλθουμε. Με την πίεση που μπορεί να ασκήσουν, μπορεί να λύσουν αρκετά προβλήματα».

Ερωτηθείς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, απάντησε ότι «αναμένουν ότι θα προχωρήσει το νομοσχέδιο για την πειρατεία. Επίσης, έχουμε το θέμα του αεροδρομίου με την επόπτευση από Αστυνομία και Τμήμα Οδικών Μεταφορών, ώστε να διευκολυνθούμε και να μπορούμε να δουλέψουμε».

Από την άλλη, λυπηρό χαρακτήρισε ο υπουργός μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης το γεγονός ότι οι οδηγοί ταξί επέλεξαν να ταλαιπωρήσουν χιλιάδες πολίτες.

Μιλώντας στην Πρώτη Ενημέρωση, είπε ότι όσον αφορά στη λεωφορειολωρίδα ζητήθηκε αναβολή στη χρήση της από τους οδηγούς ταξί μέχρι να επιλυθούν κάποια προβλήματα τα οποία και επιλύθηκαν και τους ανακοινώθηκε ότι μπορούν να την χρησιμοποιούν από την Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου.

Ο υπουργός Μεταφορών είπε επίσης ότι για τον αθέμιτο ανταγωνισμό που καταγγέλλουν λόγω της πειρατείας έχει ετοιμαστεί νομοσχέδιο το οποίο βρίσκεται στη Νομική Υπηρεσία για νομοτεχνικό έλεγχο. Χρειάζεται, πρόσθεσε, να κάνουν υπομονή να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες οι οποίες δεν γίνεται να επισπευσθούν.

Διαβάστε επίσης: Σε εξέλιξη η διαμαρτυρία των οδηγών ταξί στη Λευκωσία

Keywords
Τυχαία Θέματα