Προς ΡΚΚ δείχνει το τουρκικό ΥΠΕΣ για βομβιστική, ξεκίνησε επιχείρηση στο Ιράκ

Μέλος του ΡΚΚ είναι ο ένας εκ των δύο δραστών που σκοτώθηκε κατά την βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα, την Κυριακή, σύμφωνα με το τουρκικό Υπουργείο Εσωτερικών ενώ η ταυτότητα του δεύτερου δράστη ακόμη διερευνάται. Όπως μεταδίδεται, η Άγκυρα ξεκίνησε ήδη αεροπορική επιχείρηση στο βόρειο Ιράκ καταστρέφοντας 20 στόχους του ΡΚΚ.

Στη γραπτή δήλωση του τουρκικού Υπουργείου Εσωτερικών αναφέρεται ότι στις 09.26πμ την Κυριακή, δύο τρομοκράτες έφτασαν στην γενική ασφάλεια

του Υπουργείου Εσωτερικών στην λεωφόρο Ατατούρκ με όχημα και προστίθεται ότι απόπειρα βομβιστικής επίθεσης εμποδίστηκε από την αστυνομία, και ότι οι δύο τρομοκράτες που επιχείρησαν να επιτεθούν εξουδετερώθηκαν ως αποτέλεσμα της «άμεσης απάντησης» των δυνάμεων ασφαλείας.

«Κατά τη διάρκεια των ερευνών, ένας από τους τρομοκράτες εντοπίστηκε και διαπιστώθηκε ότι ήταν μέλος της αυτονομιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης PKK. Οι έρευνες για την εξακρίβωση της ταυτότητας του άλλου τρομοκράτη συνεχίζονται», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΣ η νοσηλεία των δύο αστυνομικών που τραυματίστηκαν στο περιστατικό συνεχίζεται. Επισημαίνεται ότι με βάση της έρευνα διαπιστώθηκε ότι το όχημα που χρησιμοποιήθηκε στην απόπειρα επίθεσης, ανήκε στον Τούρκο πολίτη ονόματι Mikail Bozlağan, ο οποίος εργαζόταν ως τεχνικός κτηνιάτρου σε ιδιωτικό χώρο εργασίας στην περιοχή, και δολοφονήθηκε από τους δράστες οι οποίοι έκλεψαν το όχημα.

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΣ, κατά τις εξετάσεις στο σημείο όπου αποτράπηκε η απόπειρα επίθεσης κατασχέθηκαν 9.700 γραμμάρια εκρηκτικής ύλης C-4 που περιείχε RDX, 3 χειροβομβίδες, εκτοξευτήρας ρουκετών, πιστόλι Γκλοκ, ένα πιστόλι μάρκας Blow, ένα μακρύκαννο όπλο Carbine μάρκας M-4 και ένα μακρύκαννο όπλο μάρκας AK-47».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η έρευνα που ξεκίνησαν οι μονάδες ασφαλείας συνεχίζεται. «Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην τεθλιμμένη οικογένειά του. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους ηρωικούς αστυνομικούς μας που τραυματίστηκαν στην τρομοκρατική απόπειρα. Ο αγώνας μας κατά της τρομοκρατίας θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα μέχρι να εξουδετερωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης» προστίθεται.

Πάντως έπειτα από την βομβιστική επίθεση, το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκε αεροπορική επιχείρηση κατά των στόχων του ΡΚΚ. Προστίθεται ότι στην αεροπορική επιχείρηση σε Μετίνα, Χακούρκ, Καντίλ και Γκάρα καταστράφηκαν 20 στόχοι της οργάνωσης.

«Οι τρομοκράτες δεν θα μπορέσουν να ξεφύγουν από το τέλος που τους περιμένει! Τους πυροβολήσαμε ξαφνικά στα λημέρια τους μια νύχτα και θα συνεχίσουμε να τους πυροβολούμε. Αυτός ο αγώνας δεν θα τελειώσει μέχρι να μην υπάρχει ούτε ένας τρομοκράτης!», αναφέρει το ΥΠΑΜ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα