Ζητούν εξηγήσεις σχετικά με την απόφαση για το σχολείο Φανερωμένης οι δάσκαλοι

Μπορεί η απόφαση να μετακινηθεί το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Κύπρου στο ιστορικό κτίριο της Φανερωμένης στην παλιά πόλη της Λευκωσίας να προκάλεσε θετικές αντιδράσεις όσον αφορά την ανάπτυξη της περιοχής,  τα μέλη ωστόσο της συντεχνίας των δασκάλων (ΠΟΕΔ) εκφράζουν ανησυχία και δυσαρέσκεια.

Ανησυχία που προκύπτει, σύμφωνα με την πρόεδρο της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου, από το γεγονός ότι η οργάνωση δεν έχει ενημερωθεί για το συγκεκριμένο

ζήτημα ούτε για ποιες θα είναι οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για τους μαθητές που φοιτούν στο ιστορικό κτίριο της Φανερωμένης

Μάλιστα σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κα Βασιλείου έγραψε: «Το κλείσιμο ενός σχολείου, με ιστορική σημασία,  που προσφέρει εκπαίδευση σε παιδιά, δεν πρέπει καν να είναι προς συζήτηση. Η Πολιτεία πρέπει να ανοίγει και όχι να κλείνει σχολεία».

Μιλώντας στο SigmaLive, η κα Βασιλείου ανέφερε πως η ΠΟΕΔ τις επόμενες ημέρες θα ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, Πρόδρομο Προδρόμου, για να τύχουν ενημέρωσης για το ζήτημα, ώστε να εξετάσουν τα επόμενά τους βήματα.

Πάντως, σύμφωνα με πηγές του Υπουργείο Παιδείας, ο αρμόδιος υπουργός ζήτησε και ο ίδιος ενημέρωση για την σχετική απόφαση και συμφωνία από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Υπενθυμίζεται πως στην υπογραφή της συμφωνίας κατέληξαν Αρχιεπισκοπή, Πανεπιστήμιο Κύπρου, Δήμος Λευκωσίας και Υπουργείο Οικονομικών.

Διαβάστε επίσης: Στο ιστορικό κτίριο Φανερωμένης μετακομίζει η Αρχιτεκτονική του ΠΑΝΚΥΠ(vid)

Keywords
Τυχαία Θέματα