Ζητήματα ασφάλειας συζήτησε ο Αρχηγός Στρατού ΗΠΑ με Αρχηγό ΕΦ

Περιφερειακά θέματα ασφάλειας συζητήθηκαν στη συνάντηση του Αρχηγού του Στρατού των ΗΠΑ, Στρατηγού, Μαρκ Α. Μίλλι, με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο, Ηλία Λεοντάρη, στην οποία συμμετείχαν και η Αμερικανίδα Πρέσβειρα στο νησί, Καθλίν Ντόχερτι, καθώς και ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής Στίβεν Λίλι.

Ανακοίνωση από την αμερικανική πρεσβεία στη Λευκωσία αναφέρει ότι η Πρέσβειρα των ΗΠΑ δήλωσε ότι «αυτό είναι ακόμη ένα σημαντικό παράδειγμα της ενδυνάμωσης της συνεργασίας

μεταξύ Ουάσιγκτον και Λευκωσίας σε θέματα ασφάλειας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η επίσκεψη του Στρατηγού Μίλλι αποτελεί σκέλος του ταξιδιού του στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο.

Σημειώνεται ότι τους τελευταίους έξι μήνες επισκέφθηκαν την Κυπριακή Δημοκρατία πλοία του αμερικανικού ναυτικού περιλαμβανομένου του USS Iwo Jima.

Επίσης, το νησί επισκέφθηκαν ο Βοηθός Υφυπουργός Άμυνας, Τόμας Γκόφους και ο Υποναύαρχος, Φρεντ Πάιλ, ο οποίος είναι Αναπληρωτής Διευθυντής Σχεδιασμού, Πολιτικής και Στρατηγικής του Αρχηγείου Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη, αναφέρει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα