Ζητείται πειθαρχική έρευνα για την απόσπαση της Σ. Ορφανίδου

Πειθαρχική έρευνα ζήτησε ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης σε σχέση με την υπόθεση απόσπασης της Σάβιας Ορφανίδου από το Υπουργείο Οικονομικών, όπου εργάζεται, στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στο Λουξεμβούργο.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο κ. Μιχαηλίδης διαπίστωσε ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος του Υπουργείου κατέχει κομματικό αξίωμα και συγκεκριμένα εκείνο του μέλους του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, χωρίς να έχει εξασφαλίσει τη σχετική άδεια από την Επιτροπή

Δημόσιας Υπηρεσίας, όπως επιτάσσει ο νόμος.

Διαβάστε επίσης: Απόσπαση στην ΕτΕ Λουξεμβούργου παίρνει η Σάβια Ορφανίδου

Σε επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών, ο Γενικός Ελεγκτής υποδεικνύει την υποχρέωση που έχει ο δεύτερος για διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας και τον καλεί να καταθέσει στοιχεία σχετικά με τα κριτήρια και τον τρόπο που επελέγη η συγκεκριμένη υπάλληλος, ανάμεσα σε όλους τους άλλους υπαλλήλους του Υπουργείου.

Σημειώνεται ότι η παρέμβαση του Γενικού Ελεγκτή ήρθε μετά από γραπτή καταγγελία που κατέθεσε η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου, η οποία ζήτησε εξηγήσεις από τον Υπουργό Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι οι εξηγήσεις που είχε δώσει ενώπιον της Βουλής ο Υπουργός Οικονομικών, δεν είχαν κριθεί ως ικανοποιητικές, σύμφωνα με τις οποίες είχε αποφανθεί ότι η Σάβια Ορφανίδου κατείχε το συγκεκριμένο κομματικό αξίωμα πριν την ημερομηνία έκδοσης του σχετικού νόμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα