Ζελένσκι:Μόνο η διπλωματία θα τερματίσει τον πόλεμο-Θέλουμε να επιστρέψουν όλα

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να επιλυθεί μόνο μέσω «διπλωματίας», δήλωσε το Σάββατο ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι εν μέσω αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Κιέβου και Μόσχας.

«Το τέλος θα είναι μέσω της διπλωματίας», είπε σε ουκρανικό τηλεοπτικό κανάλι, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο πόλεμος «θα είναι αιματηρός, θα υπάρξουν μάχες, αλλά θα τελειώσει οριστικά μόνο μέσω της διπλωματίας».

«Υπάρχουν πράγματα που μπορούν να επιτευχθούν μόνο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», είπε. «Θέλουμε να επιστρέψουν όλα (όπως ήταν πριν) » αλλά «η Ρωσία

δεν το θέλει αυτό», ανέφερε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Την Τρίτη, ο επικεφαλής διαπραγματευτής του Κιέβου, Μιχαήλο Ποντόλιακ, δήλωσε ότι οι συνομιλίες με τη Μόσχα ήταν «σε αναμονή» αφού πραγματοποιούνταν τακτικά στα προηγούμενα στάδια της σύγκρουσης, αλλά χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα.

Την επόμενη μέρα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ κατηγόρησε τις αρχές του Κιέβου ότι δεν ήθελαν να συνεχίσουν τις συνομιλίες για τον τερματισμό των εχθροπραξιών.

«Οι συνομιλίες πράγματι δεν προχωρούν και σημειώνουμε την παντελή έλλειψη βούλησης των Ουκρανών διαπραγματευτών να συνεχίσουν αυτή τη διαδικασία», είπε.

Οι τελευταίες συνομιλίες έγιναν στις 22 Απριλίου, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Αφού απέτυχαν να καταλάβουν το Κίεβο μετά την εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, τα ρωσικά στρατεύματα συγκεντρώνονται τώρα στα ανατολικά της χώρας, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη σφοδρές συγκρούσεις.

Διαβάστε επίσης: Ζελένσκι: Θέτει θέμα πολεμικών αποζημιώσεων-«Θα ένιωθε το βάρος κάθε πυραύλου»

Keywords
Τυχαία Θέματα