Ζελένσκι: Συμφωνήσαμε συνάντηση στα σύνορα Λευκορωσίας – Ουκρανίας

Για «συνάντηση χωρίς προϋποθέσεις» της ουκρανικής με τη ρωσική αντιπροσωπεία «στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας, στην περιοχή του ποταμού Pripyat», συμφώνησαν ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι με τον Αλεξάντρ Λουκασένκο, σε τηλεφωνική τους συνομιλία, νωρίτερα την Κυριακή.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Ζελένσκι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «συμφωνήσαμε ότι η ουκρανική αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με τη ρωσική, χωρίς προηγούμενες προϋποθέσεις, στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας».

«Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο ανέλαβε την ευθύνη για το γεγονός ότι την ώρα της αποχώρησης, των

διαπραγματεύσεων και της επιστροφής της ουκρανικής αντιπροσωπείας, όλα τα αεροπλάνα, ελικόπτερα και πύραυλοι που τοποθετήθηκαν στο έδαφος της Λευκορωσίας θα παραμείνουν στο έδαφος», ανέφερε.

Επίσης, η ουκρανική προεδρία επιβεβαίωσε την διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με την Ρωσία, «να πραγματοποιηθούν στα σύνορα με τη Λευκορωσία, κοντά στο Τσερνόμπιλ, μια απόφαση που ελήφθη μετά την μεσολάβηση του προέδρου της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο», αναφέρει το Κίεβο.

«Η ουκρανική αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με τη ρωσική (αντιπροσωπεία), χωρίς να έχουν οριστεί προαπαιτούμενα, στα ουκρανο-λευκορωσικά σύνορα, στην περιοχή του ποταμού Πρίπια», δήλωσε η προεδρία σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διαβάστε επίσης:

LIVE: Ρωσικός κλοιός γύρω από το Κίεβο – Σε διαπραγματεύσεις Ουκρανία-Ρωσία

Ο Πούτιν έθεσε σε συναγερμό τις δυνάμεις για τα πυρηνικά
 

Keywords
Τυχαία Θέματα