Ζ.Χρυσοστόμου για διαφθορά στο σώμα: Θερίζουμε ότι έσπειραν

Αποκαλυπτικός όσο αφορά το ζήτημα της διαφθοράς στην Αστυνομία εμφανίζεται ο Αρχηγός της Αστυνομίας.

Ο Ζαχαρίας Χρυσοστόμου μιλώντας στην «Σημερινή» και το Σίγμα, με αφορμή την γκάφα ολκής της αστυνομίας όπου αντί να τηλεφωνήσει στην Ιντερπόλ Βελιγραδίου σχετικά με πληροφορίες που αφορούσαν την οργάνωση της δολοφονίας Φάνου Καλοψιδιώτη, τηλεφώνησε στον φερόμενο ως οργανωτή της δολοφονίας, ξεδιπλώνει το «μαύρο πέπλο» της διαφθοράς που υπάρχει στην Αστυνομία.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας αναφέρει ότι «Μεγάλη ευθύνη για

την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Αστυνομία φέρει το πολιτικοκοινωνικό σύστημα της χώρας με τις προσλήψεις και προαγωγές που έχουν γίνει στο παρελθόν. Τώρα θερίζουμε ότι έσπειραν κάποιοι τα προηγούμενα χρόνια. Μέχρι τις 4/1/16 δεν υπήρχαν κριτήρια μεταθέσεων και κατά τον μέγιστο βαθμό γινόταν με αναξιοκρατία. Αυτή την στιγμή έχουν κριτήρια μεταθέσεων και όποιος θέλει να ελέγξει αν γίνονται αξιοκρατικά μπορούμε πια να το δείξουμε»

Ο Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, ανέφερε ότι υπάρχουν καταγεγραμμένες αναφορές των προκατόχων του που ανέφεραν ότι με το υφιστάμενο σύστημα είναι αδύνατον να πολεμηθεί η διαφθορά στην Αστυνομία. «Όπου δεν υπάρχουν στοιχεία ή πληροφορίες οι οποίες να μας επιτρέπουν να τους διώξουμε ποινικά και πειθαρχικά εφαρμόζεται η πολιτική των μεταθέσεων. Τους στέλνουμε σε Αστυνομικά Τμήματα μακριά από τα σκοτεινά μονοπάτια του υποκόσμου και φυσικά χωρίς να έχουν δικαίωμα χρήσης όπλου» είπε.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας δήλωσε ιδιαίτερα απογοητευμένος από το γεγονός ότι δέχεται επίθεση από κάποιους κύκλους.«Αντί να σταθούν δίπλα μου να πολεμήσουμε την διαφθορά, άνθρωποι εντός του σώματος αλλά και εκτός με προσωπικές ατζέντες προσπαθούν να με χτυπήσουν».

Για το τετραπλό φονικό είπε ότι «Ζήτησα τον διορισμό ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή για να εξετάσει το ζήτημα του βαθμού εμπλοκής μελών της Δύναμης σε ζητήματα διαφθοράς αναφορικά με το τετραπλό φονικό στην Αγία Νάπα».

Αναφορικά με το λάθος τηλεφώνημα, ο Αρχηγός ήταν σαφής ότι πολύ πιο πριν τη δημοσιοποίηση, είχε λάβει άμεσα όλα τα δέοντα μέτρα. "Μόλις πληροφορήθηκα διέταξα με τον πλέον επίσημο τρόπο διοικητική έρευνα. Μετά το πέρας της έρευνας δόθηκαν οδηγίες για να δημιουργηθεί μηχανισμός ώστε να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο ενώ δόθηκαν και οδηγίες για πειθαρχική έρευνα εναντίον του συναδέλφου".

Στο αυριανό φύλλο της Σημερινής όλες οι εξελίξεις της πολιτικής διάστασης του θέματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα