ΕΚΦΚ:Υλοποίηση προγράμματος για άτομα που ξυπνούν από κώμα

Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ Κύπρου (ΕΚΦΚ) μαζί με άλλες επτά ευρωπαϊκές οργανώσεις και πανεπιστήμια υλοποιεί το πρόγραμμα «LUCAS PROJECT» το οποίο αναζητά καινοτόμες προτάσεις και καλές πρακτικές αναφορικά με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και γενικότερα την κοινωνική ενσωμάτωση ατόμων που αφυπνίζονται από κώμα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

«Κάθε χρόνο σημαντικός αριθμός ατόμων για πολλούς λόγους πέφτουν σε κώμα και σημαντικός αριθμός από αυτούς μετά από κάποιο χρονικό διάστημα αφυπνίζονται. Τι γίνεται από πλευράς

ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και κοινωνικής ενσωμάτωσης μετά την αφύπνιση; Ποια η στάση του κράτους και της κοινωνίας έναντι αυτών των ανθρώπων;» αναφέρει ανακοίνωση του Φόρουμ.

Όπως προστίθεται, η συλλογή όλων των καλών πρακτικών γίνεται από όλους τους εταίρους και με τη λήξη του προγράμματος θα κωδικοποιηθεί και θα κυκλοφορήσει υπό μορφή πρότασης στα αρμόδια υπουργεία των χωρών που συμμετέχουν και θα κοινοποιηθεί ταυτοχρόνως.

Το όλο πρόγραμμα λειτουργεί μέσα στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «ERASMUS PROGRAME» και έχει χρονική διάρκεια δύο ετών.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό η επόμενη συντονιστική συνάντηση όπου θα φιλοξενηθούν 20 εκπρόσωποι από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παράλληλα προγραμματίζεται δημόσια εκδήλωση στο κέντρο της Λεμεσού στις 8 Οκτωβρίου, που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα που αφυπνίζονται μετά από κώμα και ιδιαίτερα πως τα διάφορα αθλήματα μπορούν να συνεισφέρουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των προσώπων αυτών.

Όσοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 99531084, 99576905.

Keywords
Τυχαία Θέματα