ΥΠΥΓ:Το Safe Pass δεν είναι κυπριακή ανακάλυψη-Η απάντηση για χρέωση rapid

Προσωρινό μέτρο που θα αξιολογηθεί εάν το επιτρέπει η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας, ήταν το σχόλιο του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου, σχετικά με τις αντιδράσεις που έφερε το Safe Pass.


Εκτός αυτού ο κος Ιωάννου μιλώντας στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, αναφέρθηκε στο Εμβολιαστικό Πρόγραμμα της χώρας, τα καθημερινά προβλήματα της Πύλης Εμβολιασμού όπως και την πιθανότητα χρέωσης rapid τεστ μετά από

κάποιο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, «το  safe pass είναι ένας τρόπος να επαναλειτουργήσουμε την οικονομία με ασφάλεια όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες. Καταργήσαμε το μήνυμα για να κινείται ο πολίτης με ασφάλεια. Είναι ένα προσωρινό μέτρο και εάν  η επιδημιολογική εικόνα αλλάξει και βελτιωθεί, μπορεί να αξιολογηθεί η αναγκαιότητά του».

Ερωτηθείς σχετικά με τις τοποθετήσεις του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου, Χρίστου Κληρίδη για την συνταγματικότητα του Safe Pass o υπουργός Υγείας δεν θέλησε να τοποθετηθεί. «Διίστανται οι θέσεις στον δικηγορικό σύλλογο. Το μέτρο, επαναλαμβάνω είναι προσωρινό δεν είναι κυπριακή ανακάλυψη, αφού ισχύει και σ΄άλλες χώρες», ανέφερε.

Διαβάστε επίσης: Τεχνικά ζητήματα καθυστέρησαν τη διευθέτηση ραντεβού στη Πύλη Εμβολιασμού

Παράλληλα, όσον αφορά το εμβολιαστικό πρόγραμμα  ο κος Ιωάννου είπε πως προς το παρόν συνεχίζουμε με τα άτομα μέχρι 20 ετών. «Υπάρχουν συγκεκριμένα εμβόλια που εξετάζουν την αποτελεσματικότητά τους για άτομα κάτω των 18 ετών. τις επόμενες ημέρες θα δοθεί δυνατότητα από την Πύλη Εμβολιασμού για άτομα μεταξύ ηλικιών 50-60 ώστε να ικανοποιηθούν και αυτοί που δεν πρόλαβαν».

Σχολιάζοντας, την Πύλη Εμβολιασμού ο υπουργός Υγείας είπε πως το Υπουργείο Υγείας προγραμματίζει το πρόγραμμα σύμφωνα με τα δεδομένα της Πύλης. «Εάν μας επιτρέψει η Πύλη θα ανοίγουμε και για περισσότερες ηλικιακές ομάδες. Προχωρούμε ανάλογα με τις δυνατότητες της Πύλης το εμβολιαστικό μας πλάνο».

Διαβάστε επίσης: Υπουργός Υγείας για κοσμοσυρροή Ομόνοιας: Πολύ λυπηρές εικόνες (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο υπουργός Υγείας, απάντησε και για τα δημοσιεύματα που κάνουν αναφορά για χρέωση των rapid τεστ από τον Ιούνιο. «Πρέπει να επωμίζεται το κράτος το κόστος αφού δεν υπάρχει η απαραίτητη εμβολιαστική κάλυψη αυτό το διάστημα,  λόγω της διαθεσιμότητας των εμβολίων. Όταν υπάρξει εμβολιαστικής κάλυψη και υπάρξει ανάγκη και για rapid τεστ τότε θεωρώ ότι δεν θα πρέπει να το επωμίζεται το κράτος».

Διαβάστε επίσης: Σκέψεις για χρέωση των rapid test στην Κύπρο - Πότε εξετάζεται το ενδεχόμενο

Τέλος στέλνοντας μήνυμα προς τους πολίτες ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως δεν πρέπει να γίνονται συζητήσεις γύρω από το τι επαναλειτουργεί και τι όχι.Σήμερα εάν κάποιος συγκρίνει τις χαλαρώσεις στην Κύπρο και τι σε άλλες χώρες της ΕΕ θα διαπιστώσεις πως προχωρήσαμε στις περισσότερες χαλαρώσεις. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και με τον εμβολιασμό να κρατήσουμε ότι κερδίσαμε όλο αυτό το διάστημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα