ΥΠΥΓ:Πρέπει να γίνουν αλλαγές,αν δεν τις κάνει ο ΟΚΥπΥ θα επέμβει το Υπουργείο

Στις «Τομές στα Γεγονότα» φιλοξενήθηκε απόψε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημερινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, στην παρουσία του ιδίου, του Προέδρου της Δημοκρατίας και του ΟΚΥπΥ

Μιλώντας για τα δημόσια νοσηλευτήρια, ο Υπουργός ανέφερε πως όπου υπάρχουν προβλήματα υπάρχουν και λύσεις, τονίζοντας την ιδιαίτερη ευαισθησία του Προέδρου στα θέματα της υγείας. 

Ο Πρόεδρος, είπε ο κ. Χατζηπαντέλας, ζήτησε να ενημερωθεί για τα προβλήματα στα δημόσια νοσηλευτήρια, ενώ ζητήθηκε το επικαιροποιημένο πλάνο του ΟΚΥπΥ,

το οποίο θα αποσταλεί και θα παρακολουθείται. 

Ο Υπουργός τόνισε πως δεν πρέπει να μηδενίζεται η προσπάθεια των δημόσιων νοσηλευτηρίων, σημειώνοντας πως στην πανδημία  απέδειξαν πως μπορούν να ανταπεξέλθουν. 

«Υπάρχουν προβλήματα. Υπάρχουν κάποιες αλλαγές που πρέπει να γίνουν, προτιμώ να μην τις αναφέρω δημόσια. Αναμένω από τον ΟΚΥπΥ να τις κάνει, αν όχι, τότε το υπουργείο θα επέμβει», είπε χαρακτηριστικά.  

Όσον αφορά την αυτονόμηση, ο Υπουργός ανέφερε πως ήταν το πρώτο για το οποίο ζήτησε εξηγήσεις ο Πρόεδρος και αυτές που δόθηκαν ήταν ικανοποιητικές. 

«Η αυτονόμηση είναι μονόδρομος», σημείωσε ο κ. Χατζηπαντέλας. 

Διαβάστε επίσης: Τριγμοί στη δημόσια υγεία: Στο στόχαστρο ο ΟΚΥπΥ – Παρέμβαση ΠτΔ

Όσον αφορά την 3η δόση του εμβολίου κατά της νόσου COVID19 και το ενδεχόμενο να χορηγείται και σε άτομα κάτω των 65 ετών, ο Υπουργός ανέφερε πως αναμένει τις ενδείξεις από τους Ειδικούς. 

Σχετικά με τους εμβολιασμούς σε νεαρότερες ηλικίες, ανέφερε πως είναι ικανοποιητικοί οι αριθμοί ενώ για την αναβάθμιση της Κύπρου από το «κόκκινο» στο «πορτοκαλί», ο Υπουργός τόνισε πως αναγνωρίστηκε διεθνώς η καλή επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζεται. 

Αν δεν υπάρξει εφησυχασμός και μικρή αύξηση στου εμβολιασμούς, «θα είμαστε μια χαρά», κατέληξε. 

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΥΠΥΓ Πρέπει, ΟΚΥπΥ, Υπουργείο,ypyg prepei, okypy, ypourgeio