Υπ.Υγείας:Πεποίθηση ότι δεν θα κλιμακωθούν τα μέτρα στο ΓΝ Λεμεσού

Την πεποίθηση ότι το ωρομίσθιο προσωπικό στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού δεν θα κλιμακώσει τα μέτρα, εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Απαντώντας σήμερα σε ερώτηση δημοσιογράφου για την απεργία του ωρομίσθιου προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, στο περιθώριο της διάσκεψης Τύπου με αφορμή την συμπλήρωση του 1ου μήνα εφαρμογής του ΓεΣΥ, ο Υπουργός Υγείας είπε πως «έχουν δοθεί λύσεις και με τους υπεύθυνους των συντεχνιών -που έχω μιλήσει προσωπικά- είναι και αποδεκτές και πρέπει να γίνει η

απαραίτητη συνεννόηση με τη διεύθυνση του ΟΚΥπΥ.

«Έχω τονίσει την δυσαρέσκειά μου για την ολιγωρία για τον χειρισμό του θέματος, διότι πρέπει να κάνουμε την κριτική μας εκεί που χρειάζεται», είπε ο κ. Ιωάννου.

Αναφορικά με την εξαγγελθείσα απεργία στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, είπε πως έχει πει σε δημόσιες δηλώσεις του ότι δεν βλέπει τον λόγο ο ίδιος προσωπικά, γιατί πρέπει να γίνει αυτή η απεργία.

«Για μένα», είπε, «απεργία γίνεται από τους εργοδοτούμενους εάν η εργοδοτική πλευρά αρνείται να διαβουλευθεί, αρνείται να δώσει λύσεις και κωφεύει στις εκκλήσεις των εργαζομένων. Στην προκειμένη περίπτωση, αυτό δεν συμβαίνει και το δηλώνω κατηγορηματικά».

Όπως πρόσθεσε, «είναι ένα θέμα το οποίο χρονίζει και δύσκολα μπορούν να βρεθούν λύσεις», για να προσθέσει ότι «είναι ωραίο να λέμε ότι θέλουμε καλύτερο εργασιακό περιβάλλον, αλλά πώς καθορίζεται το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον;».

«Καλύτερο εργασιακό περιβάλλον σημαίνει να υπάρχουν περισσότερα άτομα να δουλεύουν, ούτως ώστε αυτοί που εργάζονται να μην είναι υποστελεχωμένοι και να επιβαρύνονται με επιπλέον ώρες και να υπάρχει αυτή η κούραση και η κόπωση που αυτή τη στιγμή υπάρχει. Όταν, όμως, προκηρύσσουμε τις θέσεις και δεν υπάρχει ενδιαφέρον, αυξάνουμε το επίδομα και πάλι δεν υπάρχει ενδιαφέρον και υπήρχε και πρόθεση προχθές να αυξηθεί ακόμα περισσότερο το επίδομα -αν και υπήρχε αντίδραση σε αυτό το θέμα- τότε δεν μπορούν να γίνουν περισσότερα πράγματα», υπογράμμισε ο κ. Ιωάννου.

Αναφερόμενος στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τους Διευθυντές των ΤΑΕΠ, μετά από δική του πρωτοβουλία, ο Υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι όλες οι εισηγήσεις που δόθηκαν από τους Διευθυντές για απάμβλυνση του προβλήματος έχουν υιοθετηθεί.

Πρόσθεσε, ακόμα, ότι με επιστολή της χθες η συντεχνία ενημέρωσε ότι δεν δέχεται τις εισηγήσεις, συμπλήρωσε ο Υπουργός.

«Εν πάση περιπτώσει, όμως, εμείς ως Υπουργείο και με την καθοδήγηση της Γενικής Διευθύντριας έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ούτως ώστε την ερχόμενη Τρίτη, εάν προχωρήσει η απεργία, να μην υπάρξει οποιαδήποτε ταλαιπωρία στον κόσμο», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υπ Υγείας Πεποίθηση, ΓΝ Λεμεσού,yp ygeias pepoithisi, gn lemesou